Felnőtt keretünk két idei érettségizőjével beszélgettünk felkészülésről, eredményekről és tervekről.

A május 4-étől, szigorú biztonsági intézkedések mellett zajló érettségi felnőtt keretünk két fiatal játékosát érintette: középpályásunk, Hegedüs Olivér a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium, kapusunk, Köcse Bence pedig a ZSZC Ganz Ábrahám Szakgimnázium tanulójaként érkezett el a középiskolai tanulmányokat lezáró megmérettetéshez.

Sűrű hét van Olivér mögött: hétfőtől péntekig sorrendben magyarból, matematikából, történelemből, angolból és németből adott számot tudásáról, ráadásul az angol érettségit emelt szinten teljesítette.

- Volt egy kisebb sérülésem, ami miatt egy hetet ki kellett hagynom, majd jött a regeneráció. Aztán a szakmai stábtól engedélyt kaptam, hogy az érettségi előtti hetet a tanulásra fordíthassam, így az volt a prioritás, de úgy érzem, meg is lett az eredménye, nem hibáztam sokat, és abban bízom, hogy mindegyik érettségim ötös lesz. A foci mellett a tanulmányokra is szeretnék a jövőben is figyelmet fordítani, Zalaegerszegen, gazdálkodás-menedzsment szakon szeretnék továbbtanulni. Bár már vannak nyelvvizsgáim, a felvételi pontszámításánál semmit nem bíznék a véletlenre, így a napokban még egy felsőfokú német nyelvvizsgát is csinálok majd online keretek között.

Köcse Bence más formáját választotta a felkészülésnek, ő nem hagyott ki egy edzést sem, sőt még az érettségik délutánján is tréningre jelentkezett az edzőpályán.

- Nem éreztem ezt kifejezetten megterhelőnek, még jó érzés is volt az érettségik után délután edzeni, levezette az izgalmat, elterelte a figyelmemet. Egyébként így, hogy otthonról tanultunk az érettségit megelőző hetekben, többet tudtam készülni, több feladatlapot csináltam meg, úgy érzem, jobban összpontosítottam. Jó érzés túllenni rajta, bár én még nem végeztem teljesen, csütörtökön szakmai érettségi vár rám. Az angolon előrehozott érettségin már tavaly túlestem, a magyart és a matekot jónak érzem, a történelem kicsit nehezebb volt, de összességében én is pozitívan látom az elmúlt hetet. Ha mindegy jól megy, technikusi képzés keretében folytatnám a tanulmányaimat.

Az érettségi terhét letéve a héten a fiatalok (illetve Bence majd a csütörtöki nap után) már teljes gőzzel a labdarúgásra koncentrálhatnak. A legfontosabb cél számukra is az, hogy a ZTE NB I-es maradjon, de ebből szeretnék tevékenyen kivenni a részüket.

- Amikor pénteken reggel jöttem a koronavírustesztre, a többiek érdeklődtek, hogy sikerült az érettségi és mikor térek vissza – mondta Hegedüs Olivér. – Szombaton már edzettem is, és azt hiszem, kellő koncentrációval hamar visszarázódok az edzésekbe. Személyes célom az, hogy még az idei szezonban bemutatkozhassak az NB I-ben.

- Nagyon jó érzés, hogy napról napra a felnőtt csapattal edzhetek, de ez felelősséggel is jár – vette át a szót Köcse Bence. – Nagy öröm lenne, ha valamelyik bajnokin már leülhetnék a kispadra vagy akár be is mutatkozhatnék.

Abban pedig nagy volt az egyetértés: mindketten a ZTE színeiben szeretnének sikereket elérni.