Már a 23. percben eldöntöttük a meccs végkimenetelét

Az OTP Bank Liga 14. fordulójában az Újpest csapatát fogadtuk a ZTE Arénába.

Keményen egymásnak feszült a két együttes rögtön a kezdősípszó után, ennek ellenére egyik csapat sem hozta nehéz helyzetbe ellenfele kapusát az első tíz percben.

A 14. percben adódott az első komolyabb lehetőségünk, Nikolic bravúrosan védte Ikoba lövését.

Egy kisebb mértékű lelassulás után a 22. percben vezettünk egy veszélyes támadást, Nikolic ezúttal Meshack lövését hárította.

Egy percre rá Szalay szerezte meg csapatunk számára a vezető gólt. Gergényi beadását először Ikoba sarkazta kapura, a játékszer azonban egy védőben elakadt, a kipattanóba ügyesen tette bele a lábát Szalay, így az végül az ellenfél hálójában landolt. (1-0)

Demjén a 32. percben fogta Antonov lövését.

Rá két percre az első igazán veszélyes helyzetét is bemutatta a vendég alakulat, Pauljevic tört kapura lendületesen, majd Simonhoz passzolt, aki centikkel gurított a kapu mellé.

Az első játékrész végeztével összeszedettebb játékunknak köszönhetően megérdemelt egy gólos előnnyel mehettünk a szünetre.

A második játékrész elején sokat állt a mérközés, Csóka csúszott be a kapuratörő Pauljevicnek, melyet a játékvezető szabályosnak ítélt meg elsőre, az esetet azonban visszanézték, és az ítélet piros lapra módosult, így az 55. percben emberhátrányba kerültünk.

A kiállítás megtette a hatását, a fővárosiak újult erőre kaptak, a 61. percben Pauljevic majdnem ki is egyelnített, közelről nem sokkal rúgott a keresztléc fölé.

A kapunk nem tudott fölszabadulni, a 63. percben Mack is fölébombázott egyet, érezhető volt csapatunkon a megnövekedett nyomás.

A 70. perc környékére kicsit megnyugodott a játék, elkezdtünk alkalmazkodni a kialakult helyzethez, komoly támadásokat azonban nem vezettünk.

Három percre rá Demjén tartotta meg csapatunk előnyét, Antonov szép beadását Tallo fejelte kapura, hálóőrünk fogni tudta a középre tartó játékszert.

A találkozó végéhez közeledve tartani tudtuk az állást, stabilan védekeztünk.

A 85. percben Katona eresztett el egy bombát, hálóőrünk azonban hárítani tudott.

A 92. percben Diaby válthatta volna gólra Morello beadását, lendületből érkezve viszont rosszul találta el a játékszert, és a lövés mellé ment.

A mérkőzés utolsó mozzanatában Demjén fogta Diaby fejesét, ezzel megőrizve az immár kialakult 1-0-as végeredményt. Csapatunk egy erős első félidőt alakítva megszerezte a vezetést, majd a másodikban emberhátrányban stabil végeredménnyel megtartotta azt, itthon tartva ezzel a három pontot.

Milos Kruscic: Először is szeretnék gratulálni a Zetének a mai győzelemhez. Végig küzdöttek és ezért a szellemért kalapot kell emelnünk. Annak ellenére, hogy számos lehetőséget dolgozunk ki, és jól, szervezetten játszunk, egyetlen hiba után már nem tudunk kimászni. Ez már sokadszorra történik velünk. Sem döntetlent, sem győzelmet nem tudunk elérni, ha nem vagyunk képesek gólt lőni. Ehhez elég lehetőséget dolgozunk ki, de nem tudjuk gólra váltani őket.

Dragóner Attila: Büszke vagyok a fiúkra, hiszen óriásit dolgoztak. Nem csak a mérkőzésen, hanem az egész héten. Azt láttam az edzéseken, hogy tűzben ég a szemük és mindenképp nyerni szeretnének a hétvégén. Azt kértük tőlük, hogy ezt hozzák át a pályára is, mert annak meglesz az eredménye. Igazi nagybetűs csapat volt ma ez a fiatal társaság.

Összeállítások: 

ZTE FC: Demjén - Kálnoki-Kis, Csóka, Mocsi - Huszti, Szendrei (90+6' Kovács B.), Tajti, Szalay (59' Safronov), Gergényi, Meshack (77' Májer), Ikoba

Újpest FC: Nikolic - Pauljevic, Diaby, Szabó (72' Borello), Antonov - Mack, Onovo (72' Jakobi), Csongvai - Simon (79' Ambrose), Goure (46' Tallo), Katona