Egy pontot szereztünk az Újpest otthonában

Az OTP Bank Liga harmadik fordulójában az Újpest otthonába utaztunk, akikkel a 86. mérkőzésünket játszottuk szombat este. 

Már a kezdeti percekben kiegyenlítettnek mutatkozott a mérkőzés, de mi jöttünk előbb lendületbe. Az ötödik percben egy Németh Dániel helyzet bontakozott ki, aki messziről ráhúzta, de a hazai kapus fogta a felfele tartó labdát.  

A 10. percben a mi hálóőrünk védett egy hatalmasat: az ellenfélnél Antonov indult meg, akinek beadását Ljujic lőtte el, de Demjén Patrik magabiztosan hárította a lövését. 

Rá öt percre ismét a hazaiak kerültek helyzetbe: Ljujic próbálta befejelni a labdát a kapuba. 

Két perccel később Tajtihoz került a labda, aki szépen emelte a játékszert Németh Dani elé, de sajnos nem tudta levenni, így egy hatalmasnak ígérkező gólhelyzetet hagytunk ki. 

A 26. percben ismét tízesünké volt a főszerep, aki huszonnégy méterről rúghatott szabadrúgást, de a sorfal beleért a lövésbe, így a labda a kapu felett száguldott el. 

Négy percre rá a lilák kerültek közel a kapunkhoz, Pauljevic lőtt nem sokkal mellé.

A 32. percben aztán egy Tajti indításból kisebb zűrzavar alakult ki a tizenhatos előtt Ljujic, Diaby és Kuusk között: Németh Dániel meglátva a lehetőséget hatalmasat sprintelt és hét méterről a bal alsó sarokba lőtte a labdát, ezzel megszerezve első NB I-es gólját. (0-1) 

Az első játékrész ráadásának első percében Gergényi Bence megkapta a második sárgáját, így a játékvezető zsebéből előkerült a piros lap.

Így hát egy gólos vezetéssel vonultunk az öltözőbe, ahonnan már emberhátrányban kellett visszatérnünk a pályára. 

A második félidő első két nagy helyzete is a hazaiaké volt, az 51. percben Ljujic adta be a játékszert, amit Csongvai fejelt el, de a kapu mellé ment, míg az 54. percben Katona lövését hárította Demjén. 

A második játékrész első részében továbbra is több helyzet adódott a hazaiak előtt, küzdöttek az egyenlítő találatért, de az emberhátrány ellenére meg tudtuk őrizni az előnyünket és szép, harcias védekezést mutattunk be a pályán. 

A 70. perc után egyre nagyobb nyomás nehezedett a kapunkra és ezzel együtt Demjén Patrikra is, aki több veszélyes lövést is bravúrosan védett.

A három perces hosszabbításban felgyorsultak az események, az első percben már egy Tajti kezezést vizsgált a VAR: végül nem ítéltek büntetőt a hazaiaknak. 

Az emberhátrányban mutatott hősies védekezésünk ellenére végül az utolsó másodpercekben Junior Tallo talált be Demjén Patrik kapujába, melyet követően a játékvezető le is fújta a mérkőzést. (1-1) 

Így végül egy döntetlennel léptünk le a Szusza Ferenc Stadion gyepéről az OTP Bank Liga harmadik fordulójában. Folytatás augusztus 21-én a Kisvárda ellen, a ZTE Arénában.

Ricardo Moniz: A célunk az volt, hogy irányítsuk a játékot és a letámadásunk jól is működött az első játékrészben. Az Újpestnek nem volt területe, hogy kibontakozzon. A 32. percben Németh Dani ebből a presszingből tudott gólt szerezni. Az Újpest is bizonyítani szeretett volna hazai pályán, az előző két mérkőzésen is láttam, hogy jó csapatról van szó, több technikás játékossal. A félidő vége előtt pár másodperccel megkaptuk a piroslapot, ami rögtön megváltoztatott mindent. A második játékrészt minél hamarabb el kell, hogy felejtsük, mert nem tudtuk játszani a saját játékunk.

Összeállítások: 

Újpest FC: Banai - Pauljevic (66’ Simon), Diaby, Csongvai, Kuusk (46’ Bjelos), Antonov - Ljujic (78’ Borello), Onovo, Boumal - Lahne (66’ Tallo), Katona 

ZTE FC: Demjén - Bedi, Kálnoki-Kis, Mocsi, Gergényi - Májer (54’ Mim, 80’ Kovács B.), Tajti, Sankovic, Meshack (55’ Santos) - Németh (46’ Manzinga), Szalay (46’ Huszti)