Három pontot szereztünk a Ferencváros otthonában

Szombaton a Groupama Aréna gyepén játszott csapatunk a címvédő Ferencváros ellen, az OTB Bank liga 9. fordulójában.

A hazaiak már a 3. percben szerették volna gól formájában is a tudtunkra adni, hogy ők a meccs esélyesei, azonban Demjén Patrik védte a ziccert, megmentve csapatunkat a korai hátrányba kerüléstől.

Korai előnybe azonban a zalai fiúk kerültek, amikor is a szögletből Kosztához kerülő labda Serafimovhoz pattant ki, aki ki is használta a lehetőséget, és megszerezte a vezető gólt. (0-1)

A gól után továbbra is kezdeményeztünk és a 23. percben meg is dupláztuk előnyünket. Lesjak tekerte gyönyörűen Koszta fejére a labdát, aki pontosan bólintotta be azt az ellenfél kapujába. (0-2)

A második gól után felélénkültek a hazaiak, kezdték átvenni az iránytást. A 33. percben Botka beadását Zubkov épp elérte, de a labda elment a kapu előtt.

Az első félidő második felében álltuk a sarat, a 45.percben azonban Vécsei Bálint messziről egy gyönyörű bombagólt rúgott, csökkentve a két csapat közötti gólkülönbséget. (1-2)

A következő játékrészre fordulva, az 52. percben egy hátul vétett hibából eljutott a labda az ellenfélhez, ami a keresztlécet találta el, óriási ziccert hagyott ki ezzel a Fradi. A haziak innentől nagy nyomást helyeztek a kapunkra, de játékosaink fegyelmezetten védekeztek.

A 64. percben Boli vette célja Demjén Patrik kapuját, de a labda elgurult mellette. A következő egyenlítési lehetősége a hazaiaknak két perccel később adódott, amikor majdnem a 16-os vonaláról lőhettek szabadrúgást, ami nem volt veszélytelen, hisz a labda a felső kapufáról pattant ki.

A második félidő egyik legváratlanabb pillanata volt, amikor a 72. percben Serafimov kezezése miatt büntetőt ítélt a játékvezető a hazaiaknak. Mmaee lövését azonban Demjén védte, így a zsinórban a második mérkőzésen fogott büntetőt hálóőrünk.

A kifogott büntető lélektanilag jó hatásúnak bizonyult, bár a nyomás nem szűnt a vendég kapun, hasonlóan veszélyes helyzetek már nem alakultak ki, és labdarúgóink csupaszív játékkal megtartották az eredményt.

A fiúk a papírformát felborítva három ponttal távoztak a tabella élén álló Fraditól, amire méltán büszkék lehetünk!

 

Szép volt fiúk!

 

Edzői értékelés:

Waltner Róbert: Számunkra ez egy nagyszerű nap! A Fradi ellen játszani idegenben mindig nehéz feladat, mert Magyarország egyik legjobb és legnépszerűbb csapata, aki nemzetközi szinten is nagyon jó teljesítményt nyújt. Próbáltam a játékosokat egész héten úgy felkészíteni, hogy élvezzék ki a mérkőzés minden percét, de persze nem feltartott kezekkel érkeztünk, hisz minden meccsen győzni szeretnénk. A mai napon kellett ehhez szerencse is, ami az elmúlt fordulókban nem mondhatnám, hogy mellénk állt, de ma igen. Két gólos előnyt szereztünk az összecsapás elején és talán számunkra a legrosszabbkor szépítő gólt szerzett a Fradi. Nagy nyomást helyezett ránk az ellenfél, de egy csapatként, fegyelmezett és csupaszív játékkal sikerült megtartanunk az eredményt és így elvittük a három pontot

 

Összeállítások:

Ferencvárosi TC: Bogdán – Wingo, Blazic, Mmaee, Botka (46’ Cabraja) – Vécsei (50’ Laidouni), Besic – Zubkov, (46' Mmaee) Nguen (76’ Marin), Mak (67’ Uzuni) – Boli

ZTE FC: Demjén - Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Bedi (79' Gergényi), Sankovic, Halilovic (83' Tajti), Meshack (83' Grezda), Spoljaric (53' Bakary), Skribek (46' Babati) - Koszta