Egygólos vendég győzelem született vasárnap kora délután

Az NB III. Észak-Nyugati csoportjának tizenkettedik fordulójában a Balatonfüredi FC csapata látogatott Zalaegerszegre. A két csapat között a mérkőzést megelőzően hat pont volt a különbség, a tabellán pedig nyolc hely a vendégek javára.

Koller Zoltán ezúttal is számíthatott visszajátszókra: Dombó Dávid, Oleksandr Safronov, Soltész István, Németh Dániel és Klausz Milán is a kezdőcsapatban kapott helyet.

Már rögtön a találkozó elején veszélyes támadást épített fel a vendég együttes, Nagy Richárd távoli lövése a keresztlécet találta el.

A 19. percben Szalai beadása kanyarodott a hazai kapu előterébe, ám a labda további érintés nélkül hagyta el a játékteret.

Két perccel később, Major cselezte magát helyzetbe, majd szép ívben tekert a hálóba, ezzel megszerezve csapatának a vezetést. (0-1)

A 25. percben Szalai próbálkozott távolról, Dombó hárítani tudott.

Ezután főként a mezőnyben zajlott a játék, veszélyes gólhelyzetet azonban egyik csapat sem tudott kialakítani.

A 42. percben Lasz közeli lövését fogta magabiztosan Dombó.

A félidő utolsó lehetősége a kék-fehér együttes előtt adódott, Németh Dániel próbálkozott húsz méterről, lövése nem talált kaput.

Vendég előnnyel várhatták a csapatok a második játékrészt.

Koller Zoltán változtatott a szünetben: Mulasics érkezett a pályára Korógyi helyett.

Az 55. percben Németh Dániel szabadrúgását sikerült a balatonfüredi védőknek szögletre menteni.

Négy perccel később Bartha került helyzetbe, Dombó volt résen.

A 62. percben cseréltek a vendégek: Hetesi helyén Horváth folytatta.

A 71. percben Soltész végezhetett el szabadrúgást, a kapu mellé talált a játékszer.

Két perccel később hazai csere következett: elhagyta a pályát Boros, valamint Baloteli, helyükre Balabás és Kapus érkeztek.

A 76. percben a vendégek támadtak veszélyes kontrával, Safronov mentett nagyot.

A 80. percben ismét változtattak a piros-fehérek: Török váltotta Barthát.

A 82. percben kihasználta utolsó cserelehetőségét Borgulya István: Nagy Benjámin és Tóth érkezett a pályára Major és Farkas helyére. Valamint vezetőedzőnk is cserélt: Kozári váltotta Soltészt.

A mérkőzés utolsó lehetősége a Klausz elleni szabálytalanságot követően alakult ki, szabadrúgást ítélt a játékvezető. Németh Dániel állt a labda mögé, a sorfalról pattant le a lövése.

Sok helyzetet hozott a vasárnapi találkozó, több gól azonban nem született, így a vendég alakulat térhetett haza a három ponttal.

Második csapatunk a következő fordulóban, október 29-én 11 órakor a Puskás Akadémia II. vendégeként lép pályára a Pancho Arénában.

 

Edzői értékelés:

Koller Zoltán: „A mai mérkőzésen is megmutatkozott, hogy minőség nélkül nem lehet mérkőzést nyerni, ez pedig ma nálunk nem volt meg. A játék képe alapján győzelmet nem érdemeltünk, de vereséget sem. Már hetek óta ezt látjuk, hiszen most már sorozatban a harmadik mérkőzés, amelyen egy góllal kapunk ki. Ma kevés helyzetet dolgoztunk ki, de ami a fő probléma, hogy nem volt meg a csapatban az az akarati plusz, ami ahhoz kellett volna, hogy egy ilyen lelkes és szervezett ellenfelet legyőzzünk. Még egyszer szeretném kiemelni, hogy nem érdemeltünk vereséget, és legalább egy ponttal kellett volna elhagynunk a pályát.”

 

ZTE FC II. – Balatonfüredi FC 0-1 (0-1)

ZTE FC II.: Dombó, Deme, Safronov, Soltész (83’ Kozári), Dóczi, Németh, Klausz, Boros (73’ Balabás), Korógyi (46’ Mulasics), Lengyel, Baloteli (73’ Kapus).

Balatonfüredi FC: Erdélyi, Farkas (86’ Nagy B.), Imre, Szalai, Mayer, Major (86’ Tóth), Lasz, Pécseli, Bartha (80’ Török), Nagy R., Hetesi (62’ Horváth).

 

Fotó forrása: Jóna István