Egymást követő két mérkőzésen szereztünk öt találatot

A Szusza Ferenc Stadionban léptünk pályára az OTP Bank Liga 27. fordulójában. Immár 48. alkalommal látogattunk el a IV. kerületbe, hogy megmérkőzzünk az Újpest csapatával a magyar élvonalban.

Az első tizenöt percben sok hibával játszottak a felek. Igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani. Kemény, fizikális játék jellemezte kezdeti időszakot. Néhány másodperc elteltével aztán kétszer is játékba kellett avatkoznia a hazai kapusnak.

Szendrei húzott el a jobb szélen és próbálta középre tenni a labdát. Beadása megpattant, a hazaiak portása csak ütni tudta, majd a kipattanó Bedi Bencét találta meg. Bedi erős, jól helyezett lövésénél azonban szintén résen volt Banai.

A 23. percben az Újpest értékesítette első nagy ziccerét a mérkőzésen. Geiger zavartalanul kapott labdát a bal szélen, volt ideje felnézni és nagyszerűen tálalt középre. Többen is érkeztek, a beadás végül Huszti Andrást találta meg, aki nem sokat gondolkodott és bal lábbal a bal alsóba helyezett. Huszti ezzel első találatát szerezte lila-fehér színekben. (1-0)

Nem sokkal később jött a válasz. A 31. percben Yohan Croizet kapott labdát középen, a hazaiak tizenhatosának előterében. A francia támadónak túl sok időt hagyott a hazai védelem, célzott és mintegy húsz méterről hatalmas gólt akasztott a jobb felsőbe. Banai ezúttal is beleért a lövésbe, de védeni már nem tudta azt. (1-1)

A 34. percben aztán Ambrose ugrott ki egészen tisztán a védők fogságából. Szemben Dombóval és a kapuval, a nigériai támadó jobb lábbal kissé eltörve, a jobb kapufa mellé gurított.

Teljesen kiegyenlített játékot figyelhettek meg a stadionba kilátogatók az első negyvenöt percben. A hosszabbításban még Szendrei Norbertet lehetett dicsérni, aki remek ütemben állított meg egy veszélyesnek tűnő újpesti támadást. A félidőben 1-1-es állással mehettek pihenőre a csapatok.

Az 50. percben Ljujic nagy szólót mutatott be a hazai oldalon. Több embert is kicselezett, már a tizenhatoson belül találta magát, amikor Szendrei útját állta. A ZTE csapatkapitánya nem először szerelt kritikus helyzetben a találkozón.

Nem sokkal később megszereztük a vezetést. Antonio Mance harcosságának köszönhetően sikerült megtartanunk a labdát egy jobb szélen vezetett támadás során. Kiss rendkívül gyorsan reagált és remekül tálalt vissza a bemozgó Mance elé. Házi gólkirályunknak sikerült ellőni a labdát a kimozgó újpesti hálóőr mellett, a labda végül a menteni szándékozó Keitáról pattant a hálóba. (1-2)

A mérkőzés 59. percében Mance kapott ígéretes kiugratást a védővonal mögé. Már Banaival szemben találta magát mikor a mögötte védekező Keita túlzott elánnal próbálta szerelni őt. A hazaiak védője kisebb rángatás után lábbal is buktatta a gólhelyzetben kiugró horvát támadót. Rúsz Márton játékvezető a büntetőpontra mutatott és piros lappal szankcionálta a szabálytalanságot. A tizenegyest a sértett, Antonio Mance higgadtan értékesítette. (1-3)

Hamarosan három gólra nőtt a Zalaegerszeg előnye. Egy újpesti szabadrúgásból tudtunk kontrát vezetni a villámgyors Mim Gergely révén. A bal oldali szárnyvédőnk ezúttal a jobb oldalon robogott végig és három az egy elleni szituációban találtuk magunkat a hazai kapu előtt. Mim önzetlenül gurított a mellette érkező Yohan Croizet elé, aki az üres kapuba passzolta a labdát. (1-4)

A 81. percben szinte azonnal a pályára lépése után, Németh Dániel zavartalanul vezette rá a labdát az előtte álló védőre és a tizenhatoson kívülről, precízen gurított a jobb alsó sarokba. Ezzel a góllal egymást követő második bajnoki összecsapásunkon jutottunk el öt szerzett találatig. (1-5)

Emberelőnyben magabiztosan tartottuk a játékszert és a kialakított előnyt a hátralévő időszakban. A két perces hosszabbítás már nem hozott túlzott izgalmakat. Yohan Croizet és Antonio Mance dupláztak, Vogyicska Balázs után ismét betalált egy cserejátékosunk Németh Dániel személyében.  A végeredmény Újpest FC - ZTE FC, 1-5.

A 2020/21-es szezonban játszott 5-4-es gólgazdag mérkőzés után sikerült újra legalább négy gólt szerezni a lila-fehérek ellen. Először találtunk be öt alkalommal az Újpest FC ellen és ezzel megszereztük az eddigi legnagyobb arányú győzelmünket az egymás elleni történelemben. Két meccs alatt összesen tíz gól a statisztikánk és így ideiglenesen a 8. helyre ugrottunk a tabellán. A következő fordulóban az éllovas Ferencvárosi TC csapatát fogadjuk a ZTE Arénában.

A találkozón nagyszerű teljesítményt nyújtó, gólpasszal záró Mim Gergely a mérkőzés után így nyilatkozott:

„A mérkőzést nem úgy kezdtük, ahogy azt elterveztük. Az első félidő nem nézett ki jól és offenzív játékban sem sikerült jól teljesítenünk. A második játékrészre szerencsére jobb formában jöttünk ki és többnyire a kontrákkal is, de sikerült előnyt szereznünk. Úgy gondolom a válogatott szünet jót tett a csapatnak és azóta két nagy győzelmet arattunk. Mindenki nevében beszélhetek, amikor azt mondom, szeretnénk így folytatni a szezon végéig.”

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

ÚJPEST FC                                                                                                                        
23 BANAI 5 KOBOURI – 6 MACK (72’ MORSCHEL) – 7 SIMON (5’ ANTZOULAS) 10 TAJTI 18 HUSZTI 19 KEITA26 GEIGER (84’ VARGA) 32 AMBROSE (72’ RADOSEVIC) 77 CSOBOTH (84’ GANEA) 88 LJUJIC

ZTE FC
1 DOMBÓ – 6 MIM (78’ NÉMETH) – 9 SAJBÁN – 10 CROIZET (67’ CSÓKA) – 11 SZENDREI (78’ KOVÁCS) – 18 SANKOVIC – 19 MANCE – 27 BEDI (33’ KISS) –32 - MEDGYES – 33 SAFRONOV – 41 EVANGELOU