Beharangozó: ZTE FC – Kisvárda Master Good FC

Az OTP Bank Liga 32. fordulójában, a 2020/21-es szezon utolsó hazai találkozóját vívjuk a Kisvárdával szemben.

Csapatunk a tabella kilencedik pozícióját foglalja el, két pont előnyben a Budapest Honvéd és négy egységgel a DVTK előtt a bennmaradásért folytatott harcban.

Az elmúlt hetek eredményei alapján elmondható, hogy remek formában futballoznak kedvenceink, mivel kulcsfontosságú összecsapásokon tudtak diadalmaskodni, illetve pontot szerezni. Ezáltal kiharcoltuk, hogy teljes mértékben a saját kezünkben tartjuk sorsunk alakulását. Amennyiben a hétvégén győzni tudunk a szabolcsiakkal szemben, bebiztosítjuk első osztályú tagságunkat a következő évadra is.

Nagy erőt adhat Waltner Róbert legénységének, hogy a 31. játéknapon az ezüstérem legnagyobb várományosát, a Puskás Akadémiát hátrányból fordítva fektettük kétvállra. A párharc 10. percében Komáromi lövése talált utat hálónkba, de ez nem zavarta meg legjobbjainkat, Artem Favorov gyorsan válaszolt a felcsúti gólra. A második félidő egyértelműen a miénk volt és vezetőedzőnk kiválóan nyúlt bele a mérkőzésbe. A frissen pályára küldött Tajti Mátyás és Futács Márkó hatalmas benyomást gyakorolt a meccs kimenetelére. Először utóbbi szolgálta ki nyolcas számú játékosunkat,  majd Tajti viszonozta a szívességet. A hosszabbításban középcsatárunk megkoronázta teljesítményét és beállította az 1-4-s végeredményt.

A Kisvárda együttese már az előző hétvégén biztossá tehette volna a bennmaradásunk, azonban a piros-fehérek otthon szenvedtek egy gólos vereséget a Diósgyőr ellen.

Az utolsó bajnoki összecsapásunkra februárban – a Várkerti Stadion gyepszőnyegének alkalmatlansága miatt – Újpesten került sor. Fájó emlékként élhet bennünk a mérkőzés, mivel bár vesztett helyzetből egyenlítettünk Artem Favorov révén és emberhátrányban tartottuk meg az eredményt a mérkőzés végéig, Horváth Zoltán félfordulatos csodagólja a 94. percben megfosztott minket a pontszerzéstől.

A találkozó összefoglalója IDE kattintva található!

 

A mérkőzés 05.01, szombat 17:00-tól kerül megrendezésre és a televíziók képernyőin az M4 Sport csatornáján tudjátok figyelemmel követni.

Hajrá, ZTE!