Játékosaink abban bíznak, hogy szurkolóinkkal közösen ünnepelhetünk majd győzelmet a Kaposvár ellen.

Csapatunkra szombaton 17 órától újabb nagyon fontos bajnoki mérkőzés vár, idei utolsó hazai meccsünkön az augusztusban, idegenben 4-0-ra legyőzött Kaposvári Rákóczi ellen lépünk pályára. A 2018/19-es, NB II-es bajnoki címmel befejeződött szezonban is láthattuk, mekkora erőt ad a fiúknak a szurkolók buzdítása, így a Kaposvár elleni találkozóval kapcsolatban is abban bízunk, hogy közösen sikerül kiharcolnunk az oly fontos győzelmet.

- Babati Benjaminnal ketten évek óta azon dolgoztunk, hogy sikerüljön végre az NB I-ben játszani, ami idén bekövetkezett – mondta honlapunknak Bedi Bence. - Most azon dolgozunk mi is a többiekkel együtt, hogy hosszútávon sikerüljön megvetni a lábunkat az élvonalban, mert gondolom velünk együtt a szurkolóink is sokkal jobban élvezik, hogy a Fradi, az Újpest, a Honvéd vagy a Fehérvár ellen játszhatunk hétről hétre. A játékunk és a helyzeteink alapján sokkal jobb pozícióban is lehetnénk, de tudtuk, hogy ez egy nehéz év lesz, lehet, hogy csak az utolsó pillanatokban dől el majd a bennmaradás kérdése. Mi erre felkészültünk, de nagy szükségünk van a szurkolóink támogatására is, mert ők jelenthetik a különbséget a javunkra. Megértjük, hogy sokan aggódnak a helyezésünk miatt, ezért kritikát fogalmaznak meg felénk már az első percektől, de nem érzem úgy, hogy ezzel segítenének minket a céljaink elérésében, sokkal inkább görcsössé teszi a csapatot. Együtt, egymást támogatva biztos vagyok benne, hogy kiharcoljuk a bennmaradást.

Stieber Zoltán a magyar válogatottnál bevált példát említette: Dárdai Pál akkori szövetségi kapitány azt kérte a szurkolóktól, hogy a 85. percig várjanak, szurkoljanak a csapatnak, és ha nem tetszik, amit a pályán látnak, utána nyilvánítsák ki véleményüket.

- Nincs semmi gond azzal, ha a szurkolók véleményt formálnak, de fiatal, sok NB I-es újonccal rendelkező csapatunk van, így egy kis türelemre van szükségünk a meccsek folyamán – mondta Stieber. - Köszönjük a B-középnek, hogy az elmúlt meccseken is a lefújásig buzdítottak minket, és sokat segítene, ha mindenki így tenne, és a meccs után értékelnék a teljesítményünket. Közös cél, hogy egy irányba húzzunk, óriási erőt ad a csapatnak, ha a szurkolók végig buzdítanak minket. Ezzel nem kibújni szeretnénk a saját felelősségünk alól, de a célunk eléréséhez szükség van arra, hogy kihasználjuk a hazai pálya előnyét. Az a legjobb érzés, amikor a szurkolóink végig hajtják a csapatot, és ezzel belehajszolnak minket a győzelembe.

- Közösen kell mennünk az úton – fogalmazott Nikola Mitrovic. – Jó a hangulat a csapaton belül, folyamatosan erősödik a csapategység, de türelemre van szükség, hogy a szezon végén elérjük a kitűzött célt. Láthatjuk a DVTK példáját is, akiknek az utolsó pillanatokban sikerült csak az elmúlt években a bennmaradás, lehet, hogy pont a szurkolói támogatás segítette őket hozzá. Egymás között is beszélünk a hibáinkról, próbáljuk javítani ezeket, de ahogy bemennek a helyzetek, át fog fordulni az eredményeségünk pozitív irányba. Viszont ha már a 20. percben szól a füttyszó, a fiatalabb játékosok elveszíthetik az önbizalmukat.

- 33 meccsünk van a szezonban, és mindegyik egy döntő a számunkra – vette át a szót Miroslav Grumic. – Hét év után jutott vissza a klub az élvonalba, és a szurkolók megérdemlik, hogy hosszú távon az NB I-ben szerepeljen a Zalaegerszeg. A Kaposvár ellen sem lesz egyszerű dolgunk, de egyértelműen a három pont megszerzéséért lépünk pályára.