Közös fellépést kezdeményezett a ZTE FC

Mi a rasszizmus?

Faji, vallási, vagy etnikai alapon történő hátrányos megkülönböztetés. Leggyakrabban kedvezőtlen bánásmódban vagy sértő szavakban, tettekben valósul meg.

Előfordulhat szándékosan, az együttérzés hiányából, vagy épp tudatlanság végett. Bármely szervezetnél, bármely iparágban előjöhet – ahogy a futballban is, ami elterjedhet egészen a szurkolói sértegetésektől a klubok, szövetségek, partnerek hétköznapi gyakorlatáig.

Miért fontos beszélni róla?

A rasszizmus- és diszkriminációellenes tevékenységek edukációs célt szolgálnak. Az emberek sokszor nem szeretik, vagy bántalmazzák azokat, akik különböznek másoktól. Ezeket az előítéleteket, mítoszokat mind külső erők táplálják. A futball egyedülálló lehetőséget kínál a stadionon belüli küzdelemhez és a hozzáállás megváltoztatásához.

Miért lényeges ez a hétvégi akció?

Amikor a klubok hallgatnak, sokan úgy gondolhatják, hogy a rasszizmus nem számít, vagy ez más embernek a problémája. A rasszizmus megszüntetéséhez mindenkinek szerepet kell vállalnia. Megérteni, tisztelni és értékelni kell az emberek közötti különbséget.

Mindezen okok és a múlt heti események végett kezdeményezte a ZTE FC ezt az akciót, melyhez csatlakozott a Ferencváros és a Magyar Labdarúgó Szövetség is.

Kérjük, ossza meg a képet minél több helyen, hogy mindenkihez eljusson az üzenet.