Gól nélküli döntetlen a Kecskemét csapata ellen

Az OTP Bank Liga 16. fordulójában, az idei év utolsó mérkőzésén a Kecskemét csapatát fogadtuk a ZTE Arénában.

A mérkőzés kezdeti perceiben kiegyenlítettnek mutatkozott a mérkőzés, mindkét csapat próbálta az ellenfél térfelére juttatni a játékszert, mindkét kapu előtt tartózkodtak a csapatok.

A 12. percben szépnek ígérkező helyzet bontakozott ki: Szalay vezette a labdát, majd középre passzolva Gergényihez került, ahonnan Ikobához, de végül nem sikerült értékesíteni. 

Egy perccel később ismét hatalmas helyzet adódott: Gergényi Tajtihoz passzolta a játékszert, aki továbbadta Szalaynak, ő pedig ütemesen kapura tört, azonban a tizenhatos előtt Zeke ellökte, így Szendreihez került a labda, aki a jobb sarokba célzott. Az eset kapcsán a játékvezető szabadrúgást ítélt, a Szendrei által lőtt gólt pedig nem tekintették érvényesnek, mivel már annak megszerzése előtt megszólalt a sípszó.

A 19. percben Gergényi passzolt Ikoba elé, aki szép mozdulattal cselezte ki Vargát, azonban a játékszer megtartása nem sikerült neki.

Az elkövetkező percekben agresszív küzdelem vette kezdetét, mindkét csapat próbálta megszerezni a mérkőzés első találatát.

A 45. percben Huszti adta be a labdát gyönyörűen Kálnokinak fejére, ami nem sokkal ment fölé.

A csapatok így végül érvényes gól nélküli első félidő után vonultak le az öltözőkbe.

Két cserét eszközöltünk a második félidőre: Szalay helyére Manzinga, míg Kálnoki-Kis helyére Safronov érkezett, aki azonban az 51. percében bokasérülést szenvedett, így Csóka Dániel váltotta a pályán.

Rá öt percre Christy Manzinga vitte közel a labdát az ellenfél hálójához, azonban Szabó megfékezte a veszélyes támadását.

Két perccel később Ikoba lőtt messziről a bal alsóba, a játékszer elszáguldott a kapu mellett.

A játék üteme továbbra sem lassult, s agresszívitásábból sem vesztett, amely több sárgalap formájában is megmutatkozott.

A 70. percben Bedi Bence lőtt, egyenesen az ellenfél hálóőr kezébe.

Egy perccel később Meshack célzott a jobb felsőbe, a lövés mellé ment. A mérkőzés végéhez közeledve a kecskemétiek is kialakítottak egy nagy helyzetet, ám Banó-Szabó közelről Demjén kezébe emelte a labdát.

Nem lazított a csapat, halmoztuk egymásra a helyzeteket, ugyanis ezt követően Tajti bombázott messziről, a labda azonban elszáguldott a kapu felett.

A félidő utolsó felében stabil védekezésre váltott az ellenfél, csapatunk pedig tovább küzdött a mérkőzés első góljának megszerzéséért.

A négy perces hosszabbítás utolsó percében Csóka Dániel bombázott a kapura, körülbelül huszonöt méterről, de a lövés elszáguldott a kapu felett.

Így végezetül egy gól nélküli döntetlennel és egy ponttal zártuk az idei utolsó mérkőzésünket. 

Edzői értékelés:

 

Szabó István: A Zalaegerszeg végig nyomás alatt tartott minket. Az első félidőben voltak ellentámadásaink, a második félidőben már kevésbé érzékeltem ezeket, de volt egy óriási ziccerünk a 71. percben. Összességében frissebb volt a hazai csapat, ilyenkor nekünk nem marad más, mint hogy mélyen, stabilan védekezzünk. Csak gratulálni tudok a csapatomnak, mert nem tudták a védelmi vonalunkat áttörni. Összességében igazságos a döntetlen.

Julian Jenner: Ha valaki ma a három pontot érdemelte a játéka miatt, az a Zalaegerszeg. Egy nagyon jól szervezett védelem ellen léptünk pályára, támadólag is cseréltünk, ezzel is próbáltunk változtatni a mérkőzésen. Egy kis szerencse hiányzott ma, elkeseredettek vagyunk, mivel végig domináltunk és a Kecskemétnek csak egy olyan támadása volt, ami igazán veszélyesnek bizonyult. Azt gondolom, hogy az, hogy egy ilyen csapat ellen végig dominálunk egy mérkőzést az nagy dolog a Zete életében, és erre tudunk építkezni a jövőben.

Összeállítások:

ZTE FC: Demjén – Huszti, Kálnoki-Kis (46’ Safronov, 52’ Csóka), Mocsi, Gergényi (20’ Meshack), Szendrei, Sankovic, Bedi – Szalay (46’ Manzinga), Ikoba, Tajti

KTE: Varga – Szalai, Belényesi, Szabó – Nagy, Banó-Szabó (90+3' Pejovic), Vágó, Szuhodoviszki (58’ Katona), Zeke (46’ Grünwald) – Tóth (68’ Szabó L.), Rjasko