Nem sikerült megőrizni a korai előnyt

Szakadó eső és erős szél nehezítette a játékosok dolgát az OTP Bank Liga 20. fordulójának zárómérkőzésén. A Mezőkövesd csapatát fogadva zsinórban harmadik győzelmünkre készültünk a ZTE Arénában.

Nem kellett sokáig várnunk a vezetésre, a 11. percben az első ziccerünkből bevettük a Mezőkövesd kapuját. Szendrei futott fel és kapott indítást a jobb szélen, beadásával Mance fejét kereste, akiről két védő gyűrűjében végül szabad területre pattant a labda. Bedi Bence nagyszerűen ismerte fel a helyzetet és lendületből érkezve, okosan a hálóba gurított a bevetődő védők lába alatt. (1-0)

Harminc perc elteltével a gólunk mellett többet is birtokoltuk a játékszert. A fehér mezes vendégek nem sokszor jutottak el a tizenhatosunkig. A játék képét a középpályán zajló fizikai párharcok és a lassabb építkezés alakította. Részünkről a szárnyvédők, Mim és Szendrei voltak a legaktívabbak.

A 40. percben egy távolról beívelt szabadrúgás után Szendrei elé került a labda. Csapatkapitányunk egyetlen érintéssel megteremtette a lövőhelyzetet majd jobb lábbal a hosszú sarkot célozta meg. A lövés nem sokkal haladt el a kapufa mellett.

Mindkét fél előtt kevés lehetőség adódott az első félidőben. A vendégeknek nem volt kaput találó lövése, mi pedig nagyszerű hatékonysággal értékesítettük az egyetlen igazán nagy ziccerünket. A zalaegerszegi védelmet legtöbbször beadásokkal próbálták meg zavarba hozni, de ismét kifogástalan első 45 percet produkáltak Várkonyiék. (Félidő 1-0)

A második játékrész elején Mance szorongatásában, meggondolatlanul gurítottak haza Kovácsiknak, aki kézzel ért bele a passzba a boxon belül. A közvetett szabadrúgást Mance tette kapura, a lövés azonban elakadt a sorfalban.

A Mezőkövesdnél három változtatás is történt a szünetben és a pályára lépő játékosoknak köszönhetően felélénkült a vendégek támadójátéka. A 67. percben Bőle sarokrúgását elsőre még sikerült tisztázni, az ismétlés azonban megtalálta Beriashvili fejét, aki a felső léc segítségével bólintott Dombó felett a hálóba. (1-1)

A hajrá izgalmas pillanatokat hozott, újra kezünkbe vettük az irányítást és több veszélyes támadásunk és pontrúgásunk is volt. A számos leadott lövésre azonban egytől-egyig érkezett blokk vagy védés. A két perces hosszabbítás góllal kecsegtető helyzetet már nem hozott, így a találkozó döntetlennel ért véget. Továbbra is veretlenek vagyunk a tavaszi szezonban, a következő fordulóban a listavezető Paks otthonába látogatunk majd.

Hajrá, Zete!

 

Összeállítások:

ZTE FC
1 DOMBÓ - 5 VÁRKONYI - 6 MIM - 9 SAJBÁN - 11 SZENDREI - 18 SANKOVIC - 19 MANCE (77’ SPOLJARIC) - 27 BEDI (69’ CROIZET) - 33 SAFRONOV - 41 EVANGELOU - 49 KISS

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
74 KOVÁCSIK - 2 SZIVACSKI - 3 BERIASHVILI - 4 LUKIC - 9 DRAZIC - 15 BRTAN (64’ CSEKE) - 16 MOLNÁR (46’ BŐLE) - 19 SAMPERIO - 28 HEDLUND (46’ SZALAI) - 29 KOJNOK (46’ BABUNSKI) - 78 GOMIS