0-0-s döntetlent játszottunk

Az OTP Bank Liga soron következő, 24. fordulójában Mezőkövesden léptünk pályára. 

A mérkőzés elején nem igazán találtak egymáson fogást a csapatok, a hazaiak gyors letámadásokkal, míg mi szélső megindulásokkal próbálkoztunk. Említésre méltó helyzet azonban csak a 10. percben történt, Koszta ugratta ki jól Tajtit, akinek a beadását Cseke tudta szögletre menteni, amiből kishíján öngól lett.

Húsz perc elteltével nem sok változás következett be a játékban, kevés helyzetet láthattunk, mindkét együttes a védekezésre fordított nagyobb hangsúlyt.

A 32. percben került először igazán közel a hazai csapat a vezetés megszerzéséhez, Besirovic húzott a kapunk közelébe, majd találta meg Jurinát egy jó labdával, aki 6 méterről egyenesen Demjénbe lőtte azt.

A nagy helyzet után kicsit fölélénkült a Zsóry, többször beszorultunk a kapunk elé, de higgadtan kezeltük a nyomást. A pályán nyújtott teljesítmények alapján elmondható, hogy a csapatok inkább biztonsági játszmát választották, így gyakorlatilag eseménytelen félidővel a hátuk mögött vonultak az öltözőkbe.

A Mezőkövesd a félidőben két helyen is változtatott, ami meg is látszott a játékukon, sokkal lendületesebben indult a második játékrész, és főként a mi tizenhatosunk környékén zajlott a mérkőzés.

Lövésig a 63. percben jutott a nagyobb lendületben lévő hazai együttes, Jurina lövését Demjénnek sikerült fölé tolni.

A kövesdiek megtáltosodása a meccs végéhez közeledve fokozatosan kezdett alábbhagyni, támadásaik egyre kevésbé voltak veszélyesek. Nekünk pedig továbbra sem sikerült ellenfelünk védelmét feltörő taktikát kidolgoznunk.

A mérkőzés utolsó megmozdulása egy hazai kísérlet volt, ami azonban nem találta el a kaput, így a csapatok gólok nélkül, ellenben 1-1 ponttal távozhattak a pályáról.

A következő fordulóban a Puskás akadémia csapatát fogadjuk: a hazai mérkőzésre már elérhetőek a jegyek ITT.

Edzői értékelés:

Ferenczi István: Azzal elégedettek lehetünk, hogy a mai mérkőzésen sem kaptunk gólt, de kicsit lehettünk volna élesebbek, a támadójátékunkból hiányoltam a kreativitást és azt a fajta agresszivitást, amit az elmúlt meccseken tapasztalhattunk a csapatnál. Nem igazán alakítottunk ki nagy helyzeteket, egy-két lehetőségünk volt. Összeségében nem lehetünk elégedetlenek, mert egy ponttal távozunk Mezőkövesdről. Koncentrálnunk kell a következő fordulóra, érkezik a Puskás Akadémia, ha ott nyerünk, akkor a két mérkőzés alatt szerzett négy ponttal boldogok lehetnénk.

 

Összeállítások:

Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai - Farkas, Bilali, Pillár, Vadnai - Besirovic, Cseke, Quaka (46' Babati) - Ikenne (46' Cseri), Jurina (81' Vutov), Kis (60' Drazic)

ZTE FC: Demjén - Lesjak, Serafimov, Mocsi, Gergényi (46' Spoljaric) - Sankovic, Halilovic - Meshack (60' Milovanovikj), Tajti (89' Szalay), Bedi - Koszta (75' Zsóri)