Gól nélküli döntetlen a Vasas csapata ellen

Az OTP Bank Liga huszadik fordulójában a Vasas FC csapatát fogadtuk, vasárnap délután.

A mérkőzés ütemesen indult, már az első percekben meglátszódott, hogy mindkét csapat számára hatalmas téttel bírt a mai mérkőzés.

A hatodik perc végén Gergényi végzett el egy szép beadást, ami Mocsi fejét megtalálva nem sokkal szállt el a kapufa felett.

A félidő kezdeti perciben csapatunk játszott mezőnyfölényben.

A 11. percben Demjén mutatott be egy bravúros védést: Szivacski tört kapura, aki tizenhat méterről próbálta egyedül a kapuba juttatni a játékszert, de hálóőrünk tökéletesen mozdult ki, hárítva a lövést.

A 23. percben Meshack kapott egy középre tett jó labdát, lövése a vendég kapus kezében landolt.

Három perccel később Gergényi beadását Szendrei fejelt be középre a tömeg sűrűjébe, a labda Csókát találta meg, akinek lövése fölé ment.

Szemmel láthatóan mi domináltuk az első félidőt, több ígéretes helyzetet is sikerült kialakítanunk, gólra váltani azonban egyiket sem sikerült, így 0-0-as döntetlennel vonultak be a szünetre a csapatok.

Kondás Elemér három helyen is változtatott csapata összetételén, Hinora helyére Ihrig-Farkas, Radó helyére Cipf, míg Novothny helyére Balogh Norbert érkezett a második félidőre.

A játékrész első öt percében háromszor is gólhelyzet adódott csapatunk előtt, találat azonban sajnos egyikből sem született.

Az 59. percben Szendrei szögletét Mocsi fejelte kapura, amit Uram ujjheggyel tudott csak a kapu fölé menteni.

Hat perccel később Lesjak ívelt gyönyörűen Ikoba fejére, a labda alig pár centivel kerülte el a kapufát.

A 69. percben gyönyörű helyzetet dolgozott ki csapatunk, azonban Manzinga erőtlen lövését könnyedén védte Uram.

Egy perccel később Németh Danit buktatták a tizenhatoson belül, amiért tizenegyest ítélt csapatunknak a játékvezető, Mocsi rúgására azonban jól mozdult Uram.

Az elkövetkező percekben kissé alábbhagyott a játék üteme.

A 85. percben Holender indult meg a bal oldalon, kétszer is szépen cselezett, végül Mocsi szerelte sikeresen a tizenhatoson belül.

A hátralévő percekben folytatódott a vezetés megszerzéséért vívott küzdelem, azonban egyik együttesnek sem sikerült gólt szereznie.

 

Edzői értékelések:

Kondás Elemér: Ez a mérkőzés a küzdelemről szólt a mi részünkről. Nem mindig tudtuk megtartani a labdákat, így nem igazán tudtunk építkezni, viszont, amikor ki tudtunk jönni, akkor helyzetünk volt, például Szivacskinak a mérkőzés elején. Nyomott a hazai csapat, erre is készültünk, rengeteg párharc jellemezte a találkozót. Szerencsénk volt, hogy a büntetőt a kapusunk megfogta.

Ricardo Moniz: Csalódottak vagyunk, mivel nem olyan eredmény született, mint amit megérdemeltünk. Az elejétől nyomást helyeztünk az ellenfelünkre, az ő térfelükön birtokoltuk a labdát, de az első félidőben még nem sikerült százszázalékos helyzetet kialakítanunk. Bátran játszottunk, az egy az egy elleni szituációkat jól oldottuk meg, de hiányoztak a kreatív megoldások a támadóharmadban, ahogy a korábbi mérkőzéseken is. Sajnos kimaradt a büntető, amit másvalakinek kellett volna elvégeznie, így be kellett érnünk az egy ponttal.

 

Összeállítások:

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Csóka, Mocsi, Gergényi (90+1’ Safronov) – Sankovic, Mim (63’ Manzinga), Szendrei – Meshack (82’ Szalay), Ikoba, Németh D.

VASAS FC: Uram – Szivacski, Litauszki, Otigba, Hegedűs, Ódor – Berecz, Hinora (46’ Ihrig-Farkas), Mákvárt (89’ Hidi)– Radó (46’ Cipf (75’ Holender)), Novothny (46’ Balogh N.)