Gól nélküli meccsel zárult számunkra a 22. forduló

Az OTP Bank Liga 22. fordulójában a Kisvárda csapatát fogadtuk a ZTE Arénában. 

Színvonalas találkozót sejtettek a mérkőzés első megmozdulásai, Meshack szemfüles labdaszerzéséből már a harmadik percben szép támadást vezettünk, majd egy kontrából a várdai alakulat jutott kedvező helyzetből szabadrúgáshoz. A hirtelen gól mindkét csapat kapuját elkerülte, de a nézők mindenképpen dinamikus első perceknek örülhettek.

Az iramot az első negyedórában elsősorban csapatunk diktálta, főként a vendégek térfelén folyt a játék, határozottan tartottuk a labdát, és hamar letörtük az ellenfél próbálkozásait.

Az első félidő feléhez érkezve a lendület kicsivel alábbhagyott, csapatunk fegyelmezettsége azonban nem, a 24. percben pedig komolyabb helyzetünk is adódott. Lesjak jobbról lőtte át a labdát a hosszúra, ahol Spoljaric jól is érkezett, az utolsó pillanatban azonban közbe tudtak avatkozni a várdai védők.

Az első félóra végére már egyértelműen lassabb tempót érzékelhettünk a pályán, a Kisvárda nagyon beállt hátra védekezni, csapatunk nem tudott áttörni rajtuk. Ezen kívül kisebb-nagyobb szabálytalanságok szakították meg a játékot, több sárgalap is kiosztásra került a játékvezető által.

A 38. percben ismét Spoljaric elől kellett tisztázni a pirosmezeseknek, Tajti szabadrúgását követően.

Az első játékrészben a vendégcsapat stabilan beállt hátra, csapatunk bár végig mezőnyfölényben volt, nem tudott ellenfele védelmén áthatolni, így gól nélkül vonultak a játékosok a következő félidőre.

A második félidő eleje ismét a nagyobb lendület jegyében zajlott, a csapatok kicsivel bátrabbnak tűntek.

Az 52. percben sikerült a vendégeknek első helyzetüket bemutatni, Asani tudott lőni jobboldalról, de a labda a hosszú felső mellett hagyta el a pálya területét.

A várdai félidei taktikaváltás láthatóvá vált a pályán, sokkal több játékosuk tartózkodott a mi térfelünkön, magasabban védekeztek, igyekeztek jobban kitámadni.

Öt perccel később Demjén mentette meg csapatunkat a hátrányba kerüléstől, Ötvös cselezte tisztára magát a 16-oson belül, hálóőrünk azonban nem dőlt be a trükkös mozdulatsornak, és jó ütemben vetődött a lövésbe.

A 62. percben Camaj adta be szabadrúgásból a labdát a kapunk elé, Hej azonban gyengén találta el, így Demjén könnyen fogta.

A 79. percben mi kerültünk nagyon közel a vezetés megszerzéséhez, egy balról érkező beadás után Spoljaric fejelte középre a labdát Milovanovikj elé, aki rosszul találta el, és fölé rúgta.

Az utolsó 10 percben megint sikerült az ellenfél térfelére szűkítenünk a játékteret, a győztes gólt azonban nem sikerült megszereznünk.

A mérkőzésen többször játszottunk mezőnyfölényben, ellenfelünk azonban stabilan védekezett, nem engedett veszélyesebb támadásokat kivitelezni, így gólt nem, 1-1 pontot viszont mindkét csapat szerzett.

Edzői értékelés: 

Révész Attila: Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, melyen nem volt olyan ritmusunk, mint az utóbbi meccseken, picit hasonlított az Újpest elleni összecsapásunkra. A hazai csapat az első félidőben rendkívül szervezetten játszott, jól járatta a labdát, de egyik csapat sem alakított ki helyzetet. A szünetben a komolyabb szónak és frissítésnek köszönhetően, a második félidőben más volt a játékunk, ahol többet birtokoltuk a labdát és kezdeményezőbbek voltunk. A két helyzetből az egyiket gólra kellett volna váltanunk.

Waltner Róbert: Azt gondolom, hogy jó meccset játszottunk, két fegyelmezett csapat találkozott és egymás után másodszor hoztunk le nullára mérkőzést. Nekünk ez egy értékes döntetlen, úgy, hogy legutóbb súlyos vereséget szenvedtünk idegenben a kisvárdai csapattól. Az első félidőben többet birtokoltuk a labdát, de kicsit talán gyorsabban kellett volna forgatnunk a játékot, hogy tudjunk a szélén kettő az egyes játékhelyzeteket kialakítani. A második félidőben volt mindkét csapatnak 1-2 helyzete, de mindvégig fegyelmezettek maradtak a csapatok. Mindkét együttes ment a győzelemért, hittem abban, hogy a végén betalálunk, de sajnos nem történt meg.

 

Összeállítások: 

ZTE FC: Demjén - Lesjak, Serafimov, Kálnoki - Kis, Bedi - Sankovic, Halilovic - Meshack (72' Milovanovikj), Spoljaric, Tajti (90' Fehér B.) - Koszta (83' Gergényi)

Kisvárda Master Good: Dombó - Hej, Kravchenko, Cirkovic, Matheus - Karabelyov (83' Zlicic), Ötvös, Melnyik - Asani (75' Peteleu), Mesanovic (Gosztonyi), Camaj