1-1-es döntetlent játszott második csapatunk

A hűség városának csapatát fogadtuk szerda délután az NB III Nyugati csoportjának küzdelmeiben. Lassan indult a mérkőzés, mindkét csapat a stabilitást helyezte előtérbe, szervezett és fegyelmezett játékot mutattak a felek. Nem is csoda, hiszen mindössze egy pont volt a különbség a két társaság között.

Az első negyedóra eseménytelenül zajlott, aztán a tizenkilencedik percben Gyurján indította Bekét a bal szélen, aki megharcolt a labdáért, majd betört a tizenhatoson belülre és csak szabálytalanul tudták megállítani. Peti állt a labda mögé és miután kiharcolta, értékesíteni is tudta a büntetőt. 1-0!

A Sopron többnyire csak a saját térfelén tudta birtokolni a labdát, mi pedig kivárásra játszva, kontrákra rendezkedtünk be vezetésünk tudatában. Több ígéretes lehetőségünk is volt, azonban a mai napon nem tudtunk elég kreatívak, agilisak lenni ahhoz, hogy helyzeteket alakítsunk ki, ugyanakkor ez a vendégekre is igaz volt. Az első félidő nagyrészt mezőnyjátékkal telt és előnyben várhattuk a folytatást az első 45 perc után.

A második félidőben jól kezdtünk, az első tíz percben több ígéretes akciónk volt, a legközelebb Beke járt a gólhoz, akinek lövését az utolsó pillanatban blokkolták, Papp Laca betörése és előkészítése után. Ezután a vendégek percei következtek, egy bal oldali akció után íveltek középre, Sebestyén szépen keresztezett, azonban a játékvezető úgy ítélte meg, hogy a kezét érintette közben a labda, így büntetőt ítélt. Füleki egyenlített. 1-1!

A kapott gól megfogta fiataljainkat, a Sopron pedig vérszemet kapott, pontrúgások és hosszú labdák állították kihívás elé védőinket, egy előrevágott labda után Kustor találta el a kapufát, majd Őr blokkolt egy lepattanó után. A hetvenötödik perc környékén aztán sikerült kijönni a szorításból és Fehér Barni indult meg egy labdával, Beke elé készített, aki egy az egyben találta magát az utolsó védővel, a bal lábára cselezett és lőtt, azonban a kapus a helyén volt. Az utolsó tíz percben mindkét csapat ment a győztes gólért, de már senkinek nem sikerült megszerezni azt, így az eredmény nem változott, döntetlennel ért véget a mérkőzés.

Vasárnap idegenben a Pápa lesz második csapatunk ellenfele 16 órától. Nagyon szoros a mezőny, hiszen tíz csapat van jelenleg három ponton belül a tabellára tekintve, győzelem esetén a vendéglátónkat biztosan megelőznénk! Hajrá, ZETE!

Bozsik József - Három vereséggel a hátunk mögött meg kell becsülnünk ezt az egy pontot. Az első félidőben stabil volt a csapat, a másodikban az egyenlítő gól megfogott minket és ebben az időszakban a szerencse is kellett, hogy ne kerüljünk hátrányba. A mérkőzés végén aztán akár a magunk javára is fordíthattuk volna a dolgokat. Összességében igazságos döntetlen született, rendkívül kiegyenlített a mezőny ez ma is kiderült.

Gyurján - Huszti (Gergényi), Sebestyén, Dóczi, Jóna B. - Őr M. - Papp L., Szántó (Megyesi), Németh D., Beke - Borukov (Fehér B.)

ZTE FC II - Sopron 1-1 (1-0)

G.: Beke (11-esből)