Döntetlen a Mezőkövesd ellen

Az OTP Bank Liga tizenharmadik fordulójában a Mezőkövesd Zsóry FC érkezett hozzánk a ZTE Aréna gyepére.

Az 5. percben a mieinknek adódott először egy komolyabb helyzete, amikor egy szabadrúgásból Koszta fejelt a kapura, amit a vendég hálóőr szépen védett. A vendégeknek pedig tíz perccel később sikerült veszélyes helyzetet kialakítaniuk, amikor a Jurina által lőtt labda nem sokkal a kapu mellett csúszott el.

A félidő közepétől többet támadott a vendég csapat, ami helyzetekben meg is mutatkozott. A 29. perc elején a Mezőkövesd beadását Cseri lépte át, de Jurina középre tartó lövését Demjén védte.

Pár perccel később Cseri jobb oldali szögletét  Karnitskiy fél fordulattal lőtte kapura, de kapusunk ismét jó helyen állt, így nem született gól. Az első félidő utolsó 10 percére fordulva csapatunk többször is eljutott a beadásig, azonban a labdák rendre nem találtak embert.

Kevés helyzettel és gól nélkül zárult az első félidő, így vonultak a csapatok az öltözőkbe.

A második félidő első perceiben mindkét csapat többször is eljutott az ellenfél kapujáig, de veszélyes helyzet továbbra sem alakult ki. A 62. percben a játékvezető 11-est ítélt Bobál szabálytolonkodása miatt a vendég csapatnak, ám a megítélt büntetőt csapatunk hálóőre, Demjén Patrik, bravúrosan védte.

A második félidő közepére egyértelműen felélénkült a játék, elsősorban a mieink próbálkoztak, a 67. percben Meshack próbálkozott egy lövéssel, közben viszont a játékvezetőt kihívták, hogy vizsgáljon meg egy esetleges ZTE tizenegyest kezezés miatt. A büntetőt végül a játékvezető megadta, a szabálytalanságot elkövető játékos sárgát is kapott, ráadásul a másodikat, így emberelőnybe is kerültünk.

Koszta állt a tizenegyesen nyugvó labda mögé, és magabiztosan értékesítette a büntetőt, így a 70.percben megszereztük a vezetést. (1-0)

A 92. percben eldönthette volna csapatunk a meccset, azonban Spoljaric kihagyta a ziccert, a fordulásból viszont a Mezőkövesd letámadott és egy óriási kapufa után a kipattanót Nagy bevágta. (1-1)

Egyhangú első, és eseménydús fordulatos második félidő után 1-1-es döntetlent játszottunk és Mezőkövesd csapata ellen.

 

Edzői értékelés: 

Supka Attila: Azt gondolom, hogy amit elterveztünk a mérkőzésen az az első félidőben maximálisan ült. Kidolgoztunk jó pár lehetőséget, amiből gólokat kellett volna rúgnunk és akkor az első játékrész alapján egy sima mérkőzés lehetett volna részünkről. Úgy gondolom, hogy a második félidőben is voltak olyan szituációk, melyekkel eldönthettük volna a meccset, gondolok itt a tizenegyesre, aminek a kihagyása kicsit megfogta a csapatot. A csapat maximálisan megmutatta, hogy van tartása, nem az első mérkőzés, amikor vesztett állásból, emberhátrányban eredményesek tudunk lenni. Úgy gondolom, hogy nem érdemtelenül szereztük meg ezt az egy pontot.

Waltner Róbert: Elég nehéz higgadt maradni, úgy, hogy a 93. percben volt az egyenlítő találat, előtte pedig lezárhattuk volna a mérkőzést. Ilyenkor is össze kell fognunk, egy csapatként. Azért, mert az egyik játékos kihagyja a nagy helyzetet, attól még nem kell gólt kapnunk az ellentámadásból. Ki kellett volna védekeznünk és a koncentrációnak, valamint a fegyelemnek meg kellett volna maradnia a lefújásig. Egy jó meccset játszottunk, a második félidőben uraltuk a játékot, birtokoltuk a labdát és sikerült helyezeteket kidolgozni. A jövőben jobban oda kell koncentrálnunk, hogy egy ilyen mérkőzésnél győztesen hagyjuk el a pályát.

Összefoglaló:

ZTE FC: Demjén - Lesjak, Serafimov, Bobál, Bedi - Halilovic (82' Gergényi), Sankovic - Skribek (69' Babati), Spoljaric, Koszta - Zimonyi (46' Meshack, 89' Tajti)

Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai - Vadnai (74' Lakvekheliani), Pillár, Kocsis, Katanec, Farkas - Cseri (80' Besirovic), Cseke, Karnitskiy (80' Calcan) - Jurina (74' Nagy D.), Drazic (84' Vojtus)