Kilenc emberre fogyatkozva is volt esélyünk a pontszerzésre.

A sérült Babati Benjamint nélkülözve, de Stieber Zoltánnal először a kezdőcsapatában lépett pályára csapatunk a Diósgyőr otthonában. A mieink már pénteken elutaztak Zalaegerszegről, és Polgáron edzettek, valamint szálltak meg.

A 4. percben Stieber lövésével rögtön veszélyeztettünk, de a labda elszállt a kapu jobb oldala mellett. A túloldalon a hazaiak is tesztelték Demjént, de nem okoztak komolyabb veszélyt. A 22. percben Bedi erős lövését ütötte oldalra Danilovic, majd a 24.-ben Stieber fordulásból leadott lövésére is leért a DVTK kapusa. Nem volt különösebb előszele a hazaiak góljának: a 37. minutumban egy jobb oldali szöglet után az ötösünkön belül pattogott a labda, amely végül Brkovicról került a hálóba (1-0).

A szünetben Mitrovicot Bobál Gergely váltotta. A 48. percben szögletünk után kontrázhatott az ellenfél, de Prosser nem találta el a kapunkat. Részünkről Bedi veszélyeztetett lövéssel, de a kapus védett. Bobál pedig szépen vette át a labdát és lépett ki, de a lövés pillanatában szerelni tudták. A 66. percben aztán Devecseri kapta meg – talán kissé könnyen – második sárga lapját, így 10 emberrel folytattuk a mérkőzést. A szabadrúgásnál Rui Pedro lövését blokkoltuk, majd Tamás Márk lőtt mellé.

10 emberrel is voltak lehetőségeink, Hudák előbb egy jobbról belőtt labdát lőtt kapura, de a kapus védett, majd távoli próbálkozása nem sokkal kerülte el a jobb felsőt. A 89. percben Kocsis kapta meg második sárga lapját, így 9 emberrel fejeztük be a meccset. Az utolsó percekben is próbálkoztunk az egyenlítéssel, de ez ma nem jött össze. Folytatás egy hét múlva hazai pályán, a Ferencváros ellen.

DVTK – ZTE FC 1-0 (1-0)
DVTK: Danilovic - Polgár, Brkovic, Karan, Tamás M. - Márkvárt, Iszlai – Korbély (Bacsa, 82.), Hasani, Prosser (Sesztakov, 79.) - Rui Pedro (Szabó B., 75.)
ZTE FC: Demjén – Bolla, Lesjak, Devecseri, Tamás – Kocsis, Mitrovic (Bobál G., 46.) – Barczi (Hudák, 69.), Bedi, Stieber (Bobál D., 67.) - Radó
Gólszerzők: Brkovic (37.)
Sárga lap: Iszlai (14.), Bacsa (90.) ill. Devecseri (17.), Kocsis (36.), Bobál D. (92.)
Piros lap: Devecseri (66.), Kocsis (89.)