Bemutatkozó interjú legfrissebb igazolásunkkal.

- Az elmúlt években az amerikai egyetemi bajnokságban futballoztál, onnan hogy vezetett az utad Zalaegerszegre?

- Az ok részben prózai: barátnőm, Szabó Fanni kosárlabdázó, aki most igazolt át Diósgyőrből Pécsre, vele Amerikában ismerkedtem meg – kezdte honlapunknak a kedden igazolt, 21 éves Eduvie Ikoba. – Általa jutottam el először Magyarországra, amely rögtön bámulatba ejtett. Ezért is szerettem volna itt folytatni pályafutásomat. Ráadásul tapasztaltam, mennyire szeretik az emberek a futballt Magyarországon, a dicső hagyományokról nem is beszélve.

- És ekkor jött a lehetőség a próbajátékra a ZTE-nél.

- Valóban, és szerettem volna megmutatni az edzéseken és a mérkőzéseken, hogy hasznos tagja tudok lenni a csapatnak. Az elejétől éreztem, hogy jó közösségbe érkeztem, profi a szakmai stáb, és sikeresek lehetünk az élvonalban is.

- Kedden pedig a szerződésedet is aláírtad.

- Valóban, nagy örömömre jól sikerült a próbajáték, a klub szerződést ajánlott, én pedig rögtön igent mondtam. Nagy kihívásnak tartom a következő szezont, tudom, hogy a Zalaegerszeg hét év után jutott vissza az NB I-be, nagy a várakozás a rajt előtt, így nekünk is százszázalékosan oda kell tennünk magunkat.

- A bejelentés után az 50-es lábméretedre kapta fel leginkább a fejét a hazai sajtó és a közvélemény. Előny, ha valakinek az átlagosnál nagyobb a lába?

- Egyértelműen nem tudom megmondani, de biztosan nem hátrány. Bízom benne, hogy ez is segít majd, de egyébként is pozitív személyiségnek tartom magam, próbálok mindent az előnyömre fordítani. Támadóként természetesen elsősorban a gólok minősítenek, de a csapatjátékból és az előkészítésből is ki akarom venni a részem.

- Csapatszinten hova szeretnél elérni?

- Az elsődleges, hogy az első tíz csapat között végezzünk, de természetesen mint mindenki, én is abban bízom, hogy minél előkelőbb helyen végezhetünk. Na de kissé korai is még erről beszélni, hiszen még el sem kezdődött a szezon. Nem egyszerű a kezdés, idegenbe utazunk, majd hazai pályán fogadjuk a Ferencvárost, reméljük, hogy telt ház előtt. Szeretném, ha meglepetéscsapat lennénk, és ehhez én is nagy mértékben tudnék hozzájárulni. Keményen edzünk, készülünk, hiszünk magunkban, és ez többnyire jóra szokott vezetni. Hajrá, ZTE!