Három ponttal térünk haza

Az OTP Bank Liga 15. fordulójában a DVTK otthonába látogattunk.

Az első nagyobb lehetőségre nem kellett sokáig várni, Acolatse kapott kitűnő indítást, amivel szabadon vette az irányt kapunk felé. Védelmünknek sikerült hamar visszaérni és lezárni a passzsávokat. A diósgyőri támadó számára csak a lövés lehetősége maradt, lapos próbálkozása azonban elkerülte a kaput.

A 17. percben a magas letámadásnak köszönhetően hibára kényszerült a hazai védelem. Sajbán kapott ajándék labdát, aki lövés helyett a passzt választotta, átadásával Mancet kereste, ezt azonban lefülelték a piros mezes védők.

Igazán nagy ziccert egyik fél sem tudott kialakítani az első fél órában. Mim, illetve Medgyes is próbálkoztak a tizenhatoson kívülről. Utóbbi nevéhez fűződött a ZTE első kaput találó lövése, ezt azonban a hazai hálóőr könnyedén gyűjtötte be. A másik oldalon Holdampf megpattanó lövését szintén magabiztosan védte Dombó Dávid.

Az első komoly lehetőség a DVTK előtt adódott, Bényeit találta meg egy középre gurított labda, aki habozás nélkül, laposan lőtt kapura. Kapusunk reflexszerűen spárgázott és lábbal védte a közelről érkező lövést.

A 40. percben mellettünk állt a szerencse. Pernambuco csinált meg egy cselt a jobb szélen, majd nagyszerűen kanyarított középre. A beadásra érkező Pozeg Vancas szabadon fejelhetett vissza a hosszú sarok irányába, a labda azonban a kapufán csattant.

A találkozó első felében a DVTK alakította ki a veszélyesebb helyzeteket. Az Evangelu és Várkonyi pillérezte védelem állta a sarat, Dombó pedig hatalmas védésével megőrizte a gól nélküli eredményt.  

Csak úgy, mint az első, a második játékrész is egy Acolatse kísérlettel kezdődött. A holland játékos nagy kedvvel futballozott, ezúttal a bal oldalon tűnt fel, rövidre tartó lövése aztán nem okozott gondot.

A 64. percben egy mintaszerű kontrát vezettek végig a mieink. A támadás végén Németh Dániel tálalt az érkező Mim Gergely elé, aki bevezette a labdát a tizenhatoson belülre és bődületes erővel vágta azt a hálóba. A keresztlécről bepattanó lövés védhetetlen volt, megszereztük ezzel a kritikus első gólt. (0-1)

Nem sokkal később ismét egy ellentámadást követően, Bedi forgatta be a védőjét a jobb oldalon, majd kitűnően tekert a hosszúra. A kapufa ezúttal a diósgyőrieket segítette.

A második félidő teljesen más képet mutatott és több sikeres támadást vezettünk. A 74. percben Croizet passzát Mim Gergely nagyszerűen tette maga elé. Tempóelőnyt szerezve a védőjével szemben a kapu felé fordult és higgadtan lőtt, ezúttal a hosszú sarokba. (0-2)

A mérkőzés hajrájához érve a DVTK távoli lövésekkel, valamint pontrúgásokból próbált szépíteni. Ez azonban nem sikerült a jól záró védelemnek és Dombónak köszönhetően. Továbbra is rendkívül hamar kerültünk a kinyílt hazai védővonal mögé. Croizet és Meshack beállásával friss erőt kapott a csapat a kontrákhoz és a labdát is többet birtokoltuk, mint a cserék előtt.

A hosszabbítás is tartogatott még izgalmakat, a 93. percben Meshack is betalált. Mintegy 18 méterre a kaputól egy jól irányzott bal lábas lövéssel biztosította be a megérdemelt győzelemet.

Márton Gábor megszerezte tehát, első győzelmét visszatérését követően. Nagyszerű döntésnek bizonyult Mim góljára reagálva, pályán hagyni a fiatal támadót. Hiszen nem sokkal később az ő duplájával és Meshack találatával magabiztos győzelmet arattunk a DVTK otthonában. Köszönjük minden kedves szurkolónak, akik a hideg idő és a távolság ellenére a helyszínen buzdították a csapatot.

Hajrá Zete!

Összeállítások:

DVTK: 12 ODYNTSOV – 3 SZATMÁRI – 5 CHORBADZHIYSKI – 15 STEPHEN – 17 ACOLATSE (73’ JUREK) – 20 BÉNYEI (67’ BÉNYEI) – 25 HOLDAMPF - 28 PERNAMBUCO (67’ LUKÁCS) – 33 GERA – 34 EDOMWONYI (67’ KAMPETSIS) – 94 VANCAS (79’ OBOUNET)

ZTE FC: 1 DOMBÓ – 5 VÁRKONYI – 6 MIM (75’ KOVÁCS) – 9 SAJBÁN – 17 HUSZTI – 18 SANKOVIC – 19 MANCE (66’ CROIZET) – 27 BEDI – 32 MEDGYES – 41 EVANGELOU – 97 NÉMETH (66’ MESHACK)