Harmadszorra is ikszeltünk az angyalföldiekkel

Az OTP Bank Liga 31. fordulójához érkezve a Vasas FC otthonába látogatott csapatunk. Mindkét együttes előtt fontos mérkőzés állt, hiszen mind nekünk, mind pedig az angyalföldieknek is sorsdöntő három pont forgott kockán. 

Nem kellett sokat várni az első helyzetre, a második percben már Németh Dániel fejelt a hazai kapu fölé. Négy perccel később ismét egy veszélyes fejes-szituációt láthattunk: Szalay beadását próbálta Kálnoki-Kis fejjel a kapuba jutattni. 

Alig fél perce múlva aztán megszületett a mérkőzés első gólja, csapatunk javára: Kovács Barnabás gurította vissza a labdát Németh Dánielnek, aki megfordulva lőtt magabiztosan a bal alsóba, ezzel megszerezve a mérkőzés első találatát.  (0-1)

A 10. percig kellett várnia a szurkolóknak az első hazai helyzetre, Novothny fejelt Demjén kezébe, aztán a 31. percben ismét a nyolcvanhatos mezben játszó hazai csatár előtt adódott lehetőség, a veszélyesnek igérkező helyzetet azonban a kapu fölé lőtte. 

Tíz perccel később Mocsi mentett hatalmasat, egy percre rá pedig Demjén mutatott be egy bravúros védést, Hinora lövését hárítva. 

Ezt követően Szalay futott fel középen, lövése Tajti elé pattant, de nem sikerült értékesíteni a jó helyzetet. 

A félidő végére egyértelműen felélénkült a Vasas, küzdöttek az egyenlítésért, ami váratott magára, így Németh Dániel góljával vezető félként vonultunk az öltözőbe. 

A szünetben csupán Desits Szilárd változott, ő azonban két helyen is: Hidi Patrik helyére Cipf Dominik, míg Szilágyi Krisztián helyére Hidi M. Sándor érkezett. 

Lendületesen indult a második játékrész, a 49. percben Szalay lőtt fölé, majd négy perccel később Ikoba fejelt el a felső léc felett. Rá néhány percre Meshack lőtt messziről, a labda azonban Baráth lábát találta meg. 

A hazaiak harcias fellépésének aztán a 62. percben lett még a gyümölcse: Novothny passzolt Hinorának, aki körülbelül tizennyolc méterről lőtte ki a bal felső sarkot, ezzel kiegyenlítve a mérkőzést. (1-1)

A hazai gólt követően csapatunk is nagyobb lendületet vett, küzdve a vezetés megszerzéséért, így az utolsó negyed órára fordulva kiélezett küzdelem vette kezdetét. Mindkét csapat harcolt az újabb gólért, de egyik oldalon sem koronázta gólöröm a próbálkozásokat. 

Döntetlennel búcsúztattuk tehát a Vasas együttesét, hiszen ezzel ők váltak az NB I egyik kieső együttesévé. Folytatás egy hét múlva, Fehérváron.

Edzői értékelés:

Boér Gábor: Nem tudtuk sajnos ma azt a szintet hozni játékban és dinamikában, amit szerettünk volna. A gyors gól megnyugtatott minket és utána már nem tudtunk váltani. Hiába próbálkoztunk új formációval és cserékkel, nem sikerült fordulatszámot váltani, vannak ilyen mérkőzések. Szereztünk egy pontot idegenben egy jó csapat ellen, hisz a Vasas állománya nem mondható NB II-es keretnek, még ha a mai nappal búcsúztak is az első osztálytól. Valamilyen szinten az egy pont is értékesnek tekinthető, fontos lépést tettünk ma is a bennmaradás felé.

Összeállítások:

Vasas FC: Uram - Szivacski, Iyinbor, Baráth, Ódor (78' Balogh N.) - Hinora, Berecz, Hidi P. (46' Cipf), Szilágyi (46' Hidi M.)- Holender (90+2' Otigba), Novothny (86' Ihrig-Farkas)

ZTE FC: Demjén - Lesjak, Mocsi, Kálnoki-Kis, Gergényi (85' Bedi) - Szalay (65' Mim), Szendrei, Kovács B., Tajti (85' Huszti) - Németh D. (53' Meshack) - Ikoba