1-1-es végeredmény született csapatunk utolsó felkészülési mérkőzésén

A felkészülési időszak utolsó mérkőzésén a szaúd-arábiai Al-Ettifaq csapata érkezett Zalaegerszegre. Nagy megtiszteltetés, hogy a ZTE Arénában köszönthettük Steven Gerrard vezetőedzőt, aki többszörös FA-kupa győztes, Bajnokok Ligája első helyezett, a Liverpool és az angol válogatott egykori csapatkapitánya.

Az első játékrészre az alábbi összeállítást küldte pályára Boér Gábor:
 Gyurján – Bedi, Safronov, Kovács, Lesjak – Soltész, Sankovic, Szalay, Meshack – Sajbán, Ikoba.

A mérkőzés első tíz percében mindkét csapat próbálta feltörni a másik védekezését, azonban nagyobb lehetőség egyik oldalon sem alakult ki.

A 13. percben alakítottuk ki az első igazán veszélyes helyzetünket, a bal szélről beadott labda lepattant a védőkről, Meshack tizenhét méterről a bal felső sarokba bombázott. (1-0)

A 18. percben Bedi Bence szabálytalanságát követően büntetővel következhetett a vendég csapat, melyet Robin Qwaison értékesített. (1-1)

Ezután a játék főként a mezőnyben zajlott, kisebb szabálytalanságok tördelték a menetet.

A 44. percben Szalay szép ívelését hárította bravúrral Victor.

Az első játékrészben nem esett több gól, így 1-1-es eredménnyel vonultak szünetre a csapatok, hogy felkészüljenek a mérkőzés második felére. 

A meccs folytatására a Senkó – Bedi, Safronov, Kovács, Lesjak – Soltész, Sankovic, Milovanovikj – Mim, Németh D., Klausz összeállítás érkezett a ZTE Aréna gyepére.

Vezetőedzőnk a 60. percben ismét frissített: Lesjak helyére Huszti, Bedi helyére Tajti, Sankovic helyére Szendrei, Soltész helyére pedig Gergényi érkezett.

A második félidő első helyzetét a Al-Ettifaq dolgozta ki a 68. percben, Senkó Zsombor ütötte ki a labdát a mezőnybe.

A 78. percben Szendrei próbálkozott tizenhat méterről, a játékszer a kapu mellett hagyta el a pályát.

Döntetlen eredménnyel zárta együttesünk az utolsó főpróbát a Konferencia Liga előtt, amelynek első mérkőzésére július 27-én kerül sor, 20:00-kor Eszéken, az Opus Arénában! 

 

Edzői értékelés:

Boér Gábor: "Azt gondolom, hogy abszolút szolgálta a felkészülésünket ez a mérkőzés is, és így egy héttel az "előadás" előtt egy jó főpróba volt. Nyilván próbáltuk mi is azért kicsit keverni a lapokat, és kicsit más összeállítást felrakni, mint ami az eddigi edzőmérkőzéseken volt, ráadásul volt egy-két kisebb sérültünk, akit nem akartunk kockáztatni. Attól függetlenül egy nagyon jó ellenfél ellen, egy teljesen más stílusú csapat ellen, mint akikkel eddig találkoztunk, egy jó edzőmérkőzést játszottunk és örülök annak, hogy egy eredményes felkészülést zártunk le."