Babati szenzációs, félpályás gólja a szezon utolsó ZTE-találata.

Az OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában a MOL Fehérvár FC együttesét fogadtuk 4429 néző előtt a ZTE Arénában. A hétközi újpesti kezdőcsapathoz képest három változást eszközölt Márton Gábor vezetőedző: Kocsis helyett Bolla, Bobál Dávid helyett Katanec, míg Babati helyett Bőle került a kezdőtizenegybe.

A mérkőzés előtt sportigazgatónk, Sallói István korábbi kiváló kapusunkat, Déri Lászlót köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Isten éltesse őt sokáig! Bőle Lukács pedig ma játszotta 100. NB I-es mérkőzését, sok emlékezetes pillanatot kívánunk még neki karrierje során! Idén ünnepli 25. születésnapját a Pharos ‘95 Kft., klubunk tulajdonosa. Ez alkalomból, és egész éves szurkolásukat megköszönve játékosaink 25 ajándék labdát lőttek ki szurkolóink közé a Pharos '95 Kft. jóvoltából.

Örömteli híreink vannak a jövő évi kerettel kapcsolatban is: 2 éves szerződéshosszabbítást írt alá két alapemberünk, a védő Bobál Dávid és a több poszton is bevethető Zoran Lesjak. Mindemellett két új érkezőt is bejelenthettünk: aláírt a felnőtt pályafutása során már 381 gólnál járó tehetséges támadó, a Lipótról érkező Zimonyi Dávid, valamint a jelentős NB I-es múlttal, 132 bajnokival és közel 10000 játékperccel rendelkező középpályás, Bojan Sankovic.

Bőle helyzetével kezdődött a mérkőzés, jól cselezett jobbról befelé majd lőtt ballal, de a védők blokkolni tudták a kísérletet. Nem sokkal később egy labdavesztés után Bamgboye indult meg a bal szélen, majd passzolt középre az ott érkező Hodzic elé, aki elvitte a labdát Demjén mellett, majd az üres kapuba lőtt. Nem sokkal ezt követően ismét nekünk adódott lehetőségünk Bobál révén, aki Mitrovic szögletét fejelte centikkel a kapu mellé.

Ezt követően a vendég együttes került helyzetbe: Hodzic lőtt a tizenhatos vonaláról, de a lövés szerencsére csak a jobb kapufát találta el. Rögtön ez után ismét egy szöglet után tudtunk veszélyeztetni, ezúttal Katanec fejelt, de Kovács bravúrral hárítani tudott. A 20. percben ismét Bobál csúsztatott Mitrovic jobb oldali szöglete után, nem sokkal ugyan, de ez is elkerülte a kaput. A 27. minutumban előbb Houri, majd Kovács István lőtt, de Demjén mindkétszer magabiztosan védeni tudott. A 34. percben Bobál és Tamás játszott össze kiválóan a bal oldalon, majd balhátvédünk lőtt, de a kísérlet elkerülte a kaput. Nem sokkal később Tamás beadásáról centikkel ugyan, de lemaradt Bobál. Ezt követően ismét Bobál került helyzetbe, Barczi beadása után, de Rus az utolsó pillanatban blokkolni tudott. A 41. percben Barczi cselezett jobbról befelé, majd lőtt, de a bal felső sarokba tartó lövést Kovács bravúrral védeni tudta.

Aktívan kezdtük a második játékrészt, ismét Bőle Lukácsé volt az első lehetőség, aki ballal lőtt 23 méterről, de a lövés elkerülte a kaput. Nem sokkal később előtt ismét Bőle, aztán Mitrovic került helyzetbe, de a vendég védők rendszerint menteni tudtak az utolsó pillanatban. Az 53. percben Houri indítása után után Hodzic került helyzetbe, de Demjén hatalmas bravúrral védeni tudott, a kipattanót pedig Houri lőtte fölé. Ezt követően a mérkőzésen főként mezőnyjáték folyt, próbáltuk feltörni a vendégek védelmét, de az utolsó passzokba rendszerint hiba csúszott. A 74. percben Mitrovic indította Radót, de a hazaiak védelme tisztázni tudott csatárunk elől. Nem sokkal később Tamás adott be balról, de Kovács fel tudta szedni a labdát Radó elől.

Ezután nem sokkal Demjén védett ziccerben Futáccsal szemben. A 84. percben aztán a csereként beállt Babati szerzett labdát a saját térfelünkön, majd rendkívül jól látta meg, hogy kint áll Kovács a kapujából és félpályáról zseniális gólt lőtt (1-1)!

A 89. percben Bőle jobb oldali beadására érkezett Babati, aki fejjel próbálkozott, de a labda a kapu mellett ment el. A ráadás perceire is maradtak izgalmak, Radó passzolt Mitrovichoz a büntetőterületen belülre, aki jobbal a rövid felsőt vette célba, de a lövés a keresztlécen csattant. A végén még ismét Mitrovic próbálkozott a büntetőterület bal sarkától, de Kovács nagy bravúrral védeni tudott. Szurkolóink a meccs ezen szakaszában már önkívületi állapotban buzdították a fiúkat, de a győztes gólt már nem sikerült megszerezni.

A támadófocit felvállalva, rendkívül jól játszva szereztünk egy pontot az ezüstérmes MOL Fehérvár FC ellen, de a győzelemhez is közel álltunk a hajrában. Köszönjük szurkolóinknak az egész szezonon át tartó fantasztikus szurkolást!

ZTE FC - MOL Fehérvár FC 1-1 (0-0)
ZTE FC: Demjén - Bolla, Katanec, Szépe, Tamás K. - Mitrovic, Bedi (McWoods, 82.) - Bőle, Barczi (Kocsis, 56.), Radó - Bobál G. (Babati, 56.)
MOL Fehérvár FC: Kovács D. - Fiola, Rus (Vinicius, 75.), Musliu, Hangya - Kovács I. (Nyári, 62.), Houri, Nikolov, Bamgboye (Petrjak, 62.) – Futács (Nikolics, 85.), Hodzic (Nego, 62.)
Gólszerzők: Babati (84.). ill. Hodzic (5.)
Sárga lap: Mitrovic (11.), Bőle (72.) ill. Hangya (54.)
Piros lap: -