Izgalmas mérkőzést követően egy-egy pont került a csapatokhoz

Az OTP Bank Liga hetedik fordulójában a koronázó városba látogattunk, hogy a Fehérvár FC csapata ellen vegyük fel a küzdelmet.

Már a mérkőzés előtt tudni lehetett, hogy izgalmas küzdelemre számíthatunk, hiszen mindkét csapat számára fontos három pont forgott kockán.

A várakozásoknak eleget téve lendületesen is indult az összecsapás, már a negyedik percben komoly lehetőség adódott kék-fehér együttesünk előtt: Bedi bal oldali beadását Mance próbálta gólra váltani, résen volt azonban a hazai hálóőr, a kipattanóra Croizet érkezett, lövése elkerülte a lécet.

Négy perccel később egy hazai helyzetre került sor, Fiola lőtt a jobb alsó mellé.

A 11. percben Mim passza találta meg Bedit, a helyzetet értékesíteni azonban nem sikerült.

Egy perccel később Mance indult meg lendületesen, Tóth Balázs hárítani tudta a lövést.

A 35. percben aztán megszületett a mérkőzés első találata: Kalmár szögletére érkezett a túlsó oldalról Karamoko, aki az üresen maradt bal sarokba pöccintette a játékszert. (1-0)

A félidő ideje alatt még egy Szendrei és egy Mance helyzetnek lehettünk szemtanúi, azonban egyiket sem sikerült gólra váltani, így hazai vezetéssel vonultak a csapatok a szünetre.

A második játékrészben sem hagyott alább a lendület, a 46. percben már sikerült is megszereznünk az egyenlítő találatot: Mim indult meg gyönyörű cselekkel a bal oldalon, majd Croizet a labdát megszerezve lőtt a léc alá. (1-1)

Az 50. percben Mim célozta meg a hazai kaput távolról, lövése a léc fölé ment.

Tíz perccel később aztán emberhátrányba került a Fehérvár csapata: Fiola Attila távozott a pályáról.

Láthatóan azonban nem esett kétségbe a hazai csapat, öt perccel később ismét átvették a vezetést: Kalmár szerzett gólt szabarúgásból. (2-1)

Kevesebb, mint tíz percet kellett várni az egyenlítésre, Croizet szögletét fejelte a kapuba Evangelou. (2-2)

A 78. percben büntetőt ítélt csapatunknak a játékvezető, amelyet Antonio Mance próbált érvényesíteni, azonban Tóthnak sikerült kiütni a labdát, azonban elhagyta a gólvonalat, így újra rúghattuk a bűntetőt.

Spoljaric érkezett közben Mim helyére és ő rúghatta a következő büntetőt: a kapu közepébe lőve szerezte meg csapatunk harmadik gólját. (2-3)

A rendes játékidőben nem született több gól, azonban következett egy tizenegy perces hosszabbítás.

Az utolsó pillanatban aztán egyenlített a hazai együttes: Szabó talált a kapuba. (3-3)

 

Küzdelmes mérkőzést követően egy-egy ponttal zárták a csapatok a hetedik fordulót.

Összeállítások:

Fehérvár FC: Tóth – Bese (84’ Kastrati), Csongvai (84’ Szabó), Serafimov, Fiola, Gergényi – Kalmár, Flores (84’ Schön) – Karamoko (64’ Spandler), Kodro, Katona (76’ Christensen)

ZTE FC:  Senkó – Várkonyi (68’ Todoroski), Evangelou, Csóka, Medgyes – Szendrei, Sankovic, Bedi (68’ Meshack) – Croizet (85’ Kovács B.), Mance, Mim (80’ Spoljaric)