Továbbra is bevehetetlen Demjén Patrik kapuja

Az OTP Bank Liga 26. fordulójában, szombat délután a DVSC csapat ellen vettük fel a harcot.

Egyik csapat sem a legnagyobb támadószellemben ment fel a pályára, az első veszélyesebb helyzetet viszont mi dolgoztuk ki a 9. percben. Tajti adott szép keresztlabdát Lesjaknak, majd megindult, és a hoszzúnál vissza is kapta a labdát, azonban nem tudta jól eltalálni, így az a kapusé lett.

A szituáció után át is vettük a kezdeményezést, bár gólszerzéshez nem kerültünk túl közel, többet birtokoltuk a labdát, és mi próbálkoztunk megindulásokkal.

A félidő közepéig nem igazán változott a játék képe, a 23. percben viszont két támadást is vezetett a hazai csapat, mindkétszer Dorian Babunski jutott el kapura lövésig, az első gyengére sikerült, Demjén fogta, másodszor pedig fölé vágta.

A 26. percben ismét Babunksi tudott lőni, Demjén hatalmas vetődése védte meg csapatunkat a hátrányba kerüléstől. A 29. percben a kezdeményezést időközben magára vállaló DVSC jó helyről végezhetett szabadrúgást, Dzsudzsák azonban a sorfalba lőtte a játékszert.

A 31. perc végén Poór és Dzsudzsák szép összjátéka után Poór került helyzetbe, a felsőkapufát súrolta lövése.

A játékrész utolsó negyed órájára leült a meccs, egyik csapat sem talált nagyon fogást ellenfelén, így gól nélkül ért véget az első játékrész.

A második félidő eleje nem hozott nagy változást, veszélytelenebb támadások alkották a főbb eseményeket mindkét oldalon. A szabálytalanságok azonban megszaporodtak, a 61. percben ráadásul Halilovic egyet a tizenhatosunkon belül követett el Dorian Babunskival szemben, így büntetőt lőhetett a hazai csapat. Dzsudzsák állt a labda mögé, és a bal alsóra lőtt, Demjén azonban jól érezte meg, hova kell vetődnie, és óriási védést mutatott be.

Két perce rá mi kerültünk ziccerbe, Zsóri közelről a kapusba lőtte a labdát, majd a kipattanót Spoljaric vállalta el, Hrabina viszont ezt is fogta.

A 75. percben Demjén egy távoli szabadrúgást fogott, azonban nem volt könnyű dolga, mivel az időközben eleredt esőtől vizes füvön veszélyesen pattant meg a labda.

Az utolsó tizenöt percre egész változatos mérkőzés alakult ki, mindkét együttes részéről lendületes támadásokkal, mi főleg a jobboldalon Meshack sebességét kihasználva építettünk fel ígéretesebb támadásokat, míg a hazaiak Dzsudzsák kreativitásából tudtak helyzeteket kibontakoztatni.

Gólig azonban egyik csapat sem jutott a mérkőzésen, így 1 pontot hoztunk haza Debrecenből, veretlenségi és kapott gól nélküli sorozatunk megőrzésével együtt.

A mérkőzésen pedig Demjén Patrik is saját rekordnak örülhetett, hiszen nem csupán a kivédett büntetőinek a számát növelte meg, de az utóbbi tizenöt év legjobbja is lett, hiszen Dibusz Dénest megelőzve immáron ő tartja a leghosszabb kapott gól nélküli sorozatot az NB I-et tekintve! 

Molnár Balázs: Én úgy gondolom, hogy a mai mérkőzésen a helyzetek alapján reális eredmény született. Sajnos támadásban nem azt hoztuk, amit szerettünk volna. A csapat nagyon stabil védekezést produkált, de játékban ma sok hibával játszottunk, érezhető volt a csapaton az elmúlt hét történései. Amit munkában beletettek a srácok, azzal maximálisan elégedett vagyok, a játékban pedig fejlődni fogunk. Győzelmi céllal érkeztünk ma is, de sajnos ebben a mérkőzésben reálisan ennyi volt.

 

Összeállítások: 

DVSC: Hrabina - Poór (65' Kusnyir), Deslandes, Pávkovics, Charleston (70' Ferenczi) - Babunksi, Varga - Bódi (85' Bévárdi), Dzsudzsák (85' Tischler), Baráth - Babunski (65' Ugrai)

ZTE FC: Demjén - Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Gergényi - Sankovic, Tajti, Halilovic - Meshack, Milovanovikj (46' Spoljaric) - Zsóri ( 85' Rebernik)