Egy pontot sikerült itthon tartanunk

Utolsó hazai mérkőzésünket játszottuk idén az OTP Bank Ligában. Ellenfelünk ezúttal a tabellán közvetlenül előttünk elhelyezkedő Újpest FC volt.

Rögtön a mérkőzés elején, már a második percben helyzetbe kerültünk egy vendég labdavesztést követően. Molnár Zsombor rossz kigurítására Mim csapott le, beadására ketten is érkeztek de Molnár kivetődve elütötte a labdát, javítva ezzel a korábbi hibát.

A 9. percben Medgyes a harcosságának köszönhetően megszerzett egy hosszúnak tűnő passzt a bal szélen, majd élesen tekert középre. A beadás megtalálta a szöglet után fent maradt Evangelout, a görög védő kontrollálni azonban már nem tudta a játékszert.

Az első igazán nagy ziccer Németh Dániel előtt adódott, aki nagyszerű kiugratást kapott a bal oldalon, majd megpróbálta kissé ütemtelenül elbökni a kapus mellett a labdát, a próbálkozás azonban elkerülte a kaput.

Rangadóhoz méltó módon kezdtük a mérkőzést, szélsőink rendkívül agilis játékot mutattak és már az első harminc perc alatt, több alkalommal is közel kerültünk az újpesti kapuhoz.

Az első félidő végén két komoly lehetőségünk is adódott, Németh erős, lapos lövését bravúrral védte a vendég hálóőr. A róla kipattant labdát aztán Croizet tette kapura, ismétlését a gólvonalon helyezkedő Kastrati vágta ki.

A hosszabbításban még a vendégek előtt is adódott helyzet, Ambrose csapott le egy rövid hazagurításra majd visszakészített a középen érkező Vargához. A kapunk ekkor már üresen tátongott, Várkonyi azonban résen volt és rendkívül fontos blokkot mutatott be. (Félidő 0-0)

A második játékrész balszerencsésen indult. A vendégek ugyanis értékesíteni tudták az első igazán veszélyes helyzetüket. Kastrati éles beadását Csoboth szelídítette meg, majd lekészített a kapu előtt helyezkedő Ambrose számára, aki közvetlen közelről eltette a labdát Dombó mellett. (0-1)

A 60. percben a csereként beállt Mance harcolt ki egy szabadrúgást ígéretes pozícióból. A pontrúgást saját maga végezte el, lövése azonban nem sokkal fölé szállt.

Pár perccel később Mim középre tekert labdájára Sajbán Máté lépett vissza, aki belsővel, kapásból szépen helyezett. A jobb oldalra érkező pontos lövést Molnár ujjheggyel tolta kapufára.

Negyedórával a mérkőzés vége előtt egy szélről érkező szabadrúgást ismét Sajbán fejelt kapura de Molnár ezt is ütni tudta. Pár pillanattal később már Croizet kanyarított középre a másik oldalról, ez a labda Evangelout találta meg, a jól irányzott fejes ezúttal a másik kapufán csattant.

Továbbra is kitartóan próbálkozott csapatunk, Yohan Croizet egy tetszetős szólóval kígyózott végig az újpesti védők között. A labda aztán Mance elé került, aki kisodródott helyzetből már csak az oldalhálót találta el.

A 86. percben végre megtört a jég. Egy magasból szálló labdát rossz helyre tisztázott a vendég védelem, a fent helyezkedő Medgyes Sinan jól ismerte fel a helyzetet és habozás nélkül lőtt. A kitűnően eltalált labda elsuhant a lábak mellett és a jobb alsó sarokban kötött ki. (1-1)

A hosszabbításban még Dombónak is akadt dolga, Mack kétszer is próbálkozott, kapusunk elsőre lábbal védett, majd a másodjára magabiztosan fogta a labdát. Ezek voltak a mérkőzés utolsó izgalmas pillanatai.

Döntetlennel ért tehát véget az év utolsó hazai bajnoki mérkőzése, az évet pedig nem máshol, mint a Groupama Arénában zárjuk!

A végeredmény ZTE FC – Újpest FC, 1-1.

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK:

ZTE FC: 1 DOMBÓ – 17 HUSZTI (69’ MESHACK) – 41 EVANGELOU – 5 VÁRKONYI – 32 MEDGYES – 18 SANKOVIC (82’ SPOLJARIC) – 6 MIM – 27 BEDI – 10 CROIZET – 9 SAJBÁN – 97 NÉMETH (58’ MANCE)

ÚJPEST FC: 31 MOLNÁR – 2 KASTRATI – 42 ANTZOULAS – 33 KOSANOVIC – 22 TAMÁS (46’ SIMON) – 6 MACK – 29 ONOVO – 21 VARGA (62’ KISS) – 10 TAJTI (77’ HALL) – 77 CSOBOTH (93’ MORSCHEL) – 32 AMBROSE (93’ SASARE)