1-1-es végeredmény született a hatodik felkészülési találkozónkon

Szerdán 17 órakor Budapesten léptünk pályára, a Vasas otthonában. Ricardo Moniz egy nagyon fiatal együttest küldött pályára, három U18-as válogatottal a kezdőcsapatban.

Már a második percben, egy szöglet szituációt követően veszélyeztettünk, de a Mocsiról lepattanó labda a kapu mellé szállt.

Az első hazai lehetőség a 11. percben adódott, Vida lőtt a tizenhatos széléről.

Presszingelő játékunkkal már az elejétől nyomást helyeztünk az angyalföldi együttesre, amikor pedig mi birtokoltuk a labdát, támadóink jól futották meg a területeket. Távoli lövésekből több alkalommal veszélyeztettünk, bátran játszottak fiataljaink. A játékrész második felében Klausz, Gergényi és Papp Csongor is tüzelt, de nem sikerült vezetést szereznünk.

A félidő végén mindkét csapat előtt adódott egy-egy nagy lehetőség, előbb Manzinga került helyzetbe a 42. percben, aki egy remek keresztlabdát követően kapásból célzott, de Jova a helyén volt. Két perccel később Bobált ugratták ki, ám Gyurján Marci bravúrral hárított, így maradt a 0-0 az első játékrészben. Remek 45 percet zártunk, agilis játékkal, csak a gól hiányzott a teljesítményünkből.

A félidőben hatot cserélt vezetőedzőnk és a második játékrész jóval kiegyenlítettebb játékot hozott. Egy hazai lehetőséggel indult a második felvonás, de védőink blokkolták Vida lövését.

Az 53. percben Szalay lőtt a tizenhatosról, majd a kipattanó Kovács elé szállt, de mindkét lehetőséget védte a hazai kapus.

Két perccel később vezetést szerzett a Vasas. Egy jobb oldali összejátékot követően a beadás Radóhoz került, aki a hosszúba lőtte a labdát. (1-0)

A 73. percben előttünk adódott nagy lehetőség, Manzinga ívelte be a labdát, Májer kapáslövése azonban a kapu fölé szállt.

Tíz perccel később egy védelmi megingást követően Szalayhoz került a labda, aki húsz méterről bombázott, de Jova védte az életerős lövést.

A 86. percben egyenlítettünk! Májer szépségdíjas találatot jegyzett, 25 méterről gyönyörűen csavart a hosszúba. (1-1)

A végén majdnem a győzelmet is megszereztük, de Májer fejesét védte a hazai hálóőr, így maradt az 1-1 a hatodik felkészülési találkozónkon. Szombaton a szlovén Aluminij lesz a következő ellenfelünk.

ZTE FC: Gyurján – Mim, Mocsi (45’ Kálnoki-Kis), Kovács B, Gergényi (45’ Bedi) – Tajti (75 Baloteli P.), Boros (45’ Sankovic), Meshack (45’ Májer), Papp Cs. (45’ Szalay) - Manzinga, Klausz (Németh D.)

Vasas FC: Jova – Szivacski, Iyinbor (75’ Hidi M.), Otigba, Silye – Pátkai (75’ Szilágyi), Vida (75’ Márkvárt), Berecz – Ihrig-Farkas (44’ Faragó), Radó, Bobál