A Mezőkövesd ellen a második félidőben megvoltak a lehetőségeink a három pont megszerzéséhez is.

Csapatunk az OTP Bank Liga 12. fordulójában a tabella második helyén álló, a szezonban magasan a várakozások felett szereplő Mezőkövesd együttesét fogadta 2780 néző előtt. A múlt hétvégi kezdő tizenegyhez képest egy változást eszközölt vezetőedzőnk, a sérült Tamás Krisztián helyett Bolla Bendegúz kezdett.

Az első percekben csak ismerkedtek egymással a csapatok, leginkább mezőnyjáték folyt a pályán. A 15. percben aztán Stieber törte meg a csendet, 27-ről lőtt ballal, de a labda pár centivel a bal kapufa mellett ment el.  Ezt követően viszonylag eseménytelen negyedóra következett, amelyet Pekár gyenge lövése zárt le, majd Bolla jobb oldali beadását elnézték a védők, ez viszont meglepte Babatit, akinek a lábáról mellé pattant a labda. A 44. percben Nagy Dániel bal oldali beadása után, Zivzivadze vette át a labdát és lőtt gólt (0-1).

A második félidő elején nagy lehetőségünk adódott az egyenlítésre, hiszen Kassai játékvezető Bobál Gergely lerántásáért jogosan büntetőt ítélt csapatunk javára. A labda mögé Babati állt, de a jobb alsó felé lőtt tizenegyesére leért Szappanos és szögletre tudta tolni a labdát. Nem sokkal ezt követően egy jobb oldali beadást után Stieber elé került a labda, de a lövésébe bele tudtak vetődni a vendégek. 60 percnyi játék után sikerült egyenlítenünk! Lesjak fejelte vissza a labdát 5 méterről, Bobál Gergely első kísérletét még blokkolni tudták a vendégek, de az ismétlés már a hálóban kötött ki (1-1)! A 70. percben a csereként beállt Ikoba kapott jó indítást, fizikai erejét kihasználva helyzetbe is került, de a védő az utolsó pillanatban fejjel menteni tudott.

A 77. percben Farkas volt szabálytalan a büntetőterületen belül, ezáltal újabb 11-est rúghatott csapatunk, ezen kívül a szabálytalankodó kövesdi játékos megkapta második sárga lapját. Ezúttal Radó volt a végrehajtó, de léc alá tartó büntetőt Szappanos kivédte. A hajrában ezt követően is mentek előre a mieink, több beadással próbálkoztunk, és a hosszabbításban Bobál Gergely közeli lövésénél nem sokon múlt, hogy megszerezzük a győztes gólt.

A végeredmény 1-1 lett, ami a tabella élmezőnyében helyet foglaló Mezőkövesd ellen jó eredmény, viszont a kihagyott büntetők miatt lehet hiányérzetünk.

ZTE FC - Mezőkövesd Zsóry FC  1:1  (0:1)
ZTE FC: Demjén - Bolla, Lesjak, Bobál D., Bedi - Kocsis, Mitrovic (Golodiuk, 91.) - Stieber, Radó (Grumic, 89.), Babati (Ikoba, 54.) - Bobál G.
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Farkas, Pillár, Katanec, Silye - Pekár (Vajda 71.), Berecz, Karnitski, Cseri (Sajbán M., 89.)– Nagy D., Zivzivadze
Gólszerzők: Bobál G. (60.) ill. Zivzivadze (44.)
Sárga lap: Babati (44.) ill. Farkas (19.), Silye (32.), Katanec (47.), Karnitski (91.)
Piros lap: Farkas (77.)