Vass Patrik góljával vezetést szereztünk, de a második félidőben egyenlítettek a hazaiak.

AZ OTP Bank Liga 2. fordulójában a tavalyi idényben a tabella negyedik helyén záró Mezőkövesd otthonába látogatott csapatunk. Boér Gábor vezetőedző sérülés miatt nem számíthatott Szépe, Könyves, Kun és Tajti játékára, így a múlt heti kezdőhöz képest a maiba bekerült a védelembe Zivko, előre pedig Vass Patrik.

Egy kevésbé lendületes első 20 perc után előbb Vass Patrik vétette el kevéssel a jobb felsőt, Babati megpattanó szabadrúgását a hazaiak kapusa ütötte szögletre, majd a 37. percben remek támadás végén szereztük meg a vezetést: Bedi ívelt a jobb oldalon felfutó Babatihoz, aki befelé húzott, majd remek labdával ugratta ki Vass Patrikot, ő pedig kapásból Szappanos mellett a bal alsóba lőtt (0-1)! A játékrész vége előtt Bedi lövését blokkolták a védők.

Az 51. percben csereként érkezett a pályára Koszta Márk, aki ma debütált ZTE-mezben. Rögtön veszélyeztetett is egy veszélyes szabadrúgással, de a labda kevéssel elkerülte e kaput. A 62. minutumban aztán a hazaiak cseréje, Jurina egyenlített Cseri kiugratása után, a támadás közben azonban Zivko ellen a visszajátszások alapján szabálytalankodtak a hazaiak (1-1).

A 69. percben közel voltunk a vezetés újbóli megszerzéséhez, de Koszta centerezése után Babati 10 méterről - kevéssel - a bal alsó mellé lőtt. A hajrában mindkét csapat próbálkozott támadásokkal, de igazán nagy helyzetek nem alakult ki, így maradt az 1-1-es döntetlen.

Mezőkövesd - ZTE FC 1-1 (0-1)
Mezőkövesd: Szappanos - Szeles, Guzmics, Katanec, Lakveheliani (Eperjesi, 81.) - Cseri, Berecz, Vadnai, Besirovic (Vajda, 61.) - Szerderov, Nagy D. (Jurina, 59.)
ZTE FC: Demjén - Tanasin, Zivko, Bobál, Gergényi - Sankovic, Lesjak, Bedi - Szánthó (Koszta, 51.), Babati (Zimonyi, 88.), Vass P. (Kovács B., 68.)
Gólszerzők: Jurina (63.) ill. Vass P. (37.)
Sárga lap: Bücs Zsolt (a kispadról, 75.) ill. Sankovic (51.), Boér Gábor (a kispadról, 54.), Zivko (76.)
Piros lap: -

(fotó: Mezőkövesd-Zsóry FC)