A második félidőben Ikoba góljával egyenlítettünk az óriási szélben lejátszott meccsen.

Csapatunk az OTP Bank Liga 19. fordulójában, hétközi találkozón a Kisvárdát fogadta óriási szél közepette. A kezdés előtt Sallói István sportigazgató köszöntötte középpályásunkat, Nikola Mitrovicot, aki a Diósgyőr ellen játszotta 100. bajnokiját a magyar NB I-ben.

A mérkőzés első 20 percében ismerkedtek egymással a csapatok, mezőnyjáték jellemezte a játékot, de a mieink voltak aktívabbak: a 4. minutumban Szépe adott be, McWoods a jobb alsó sarok mellé bólintott. A 21. percben Stieber ugratta ki McWoods-ot, aki eltolta a labdát a kapus mellett, de a lövése kevéssel fölé szállt. A 31. percben egy szöglet utáni kavarodást követően megszerezte a vezetést ellenfelünk: Viana érkezett és akrobatikus mozdulattal a hálóba lőtt (0-1).

A 36. minutumban Bedi szerzett labdát, majd 18 méterről lövésre szánta el magát, de a próbálkozás kevéssel a bal kapufa mellett ment el. A 43. percben előbb Szépe tört be a tizenhatoson belülre McWoods labdájából, ám hiába került nagy helyzetbe, a vendég hálóőr védeni tudott, ezután Stieber beadására Radó érkezett, de a fejese nem sokkal a kapu mellé ment.

A fordulás utáni első lehetőség is csapatunk előtt adódott. Bedi lőtt ballal 20 méterről, de a lövését védeni tudta a kapus. A 63. percben aztán Demjénnek kellett bravúrral védenie Grozav szabadrúgását, majd a 76. minutumban Szépe mentett nagyot: Demjén jött ki a kapujából, Grozav elvitte mellette, a becsúszó védőnk azonban nagyot mentett.

A küzdés meghozta az eredményét: a 77. percben Mitrovic ívelt előre, Barczi fejelte a labdát Ikoba elé, aki a hálóba lőtt (1-1)!

Az egyenlítő gól után is mentünk előre, a cél egyértelműen a három pont volt, a Kisvárda pedig nagyrészt a saját védekezőharmadába szorult. Újabb gólt azonban nem sikerült szereznünk, így a találkozó – nagyon nehéz időjárási körülmények között – 1-1-es döntetlennel zárult. Folytatás szombaton, a Budapest Honvéd ellen idegenben.

ZTE FC – Kisvárda 1-1 (0-1)
ZTE FC: Demjén - Gergényi, Bobál D., Lesjak, Szépe - Katelaris, Bedi – Radó (Ikoba, 46.), Mitrovic, Stieber (Barczi, 72.) - McWoods
Kisvárda FC: Dombó - Hej, Rubus, Beriosz, Protic - Lucas, Bumba – Grozav (Tischler, 87.), Obradovic (Jefferson, 60.), Cukalasz (Simovic, 63.) - Viana
Gólszerzők: Ikoba (77.) ill. Viana (31.)
Sárga lap: Katelaris (2.), Bobál D. (10.), Ikoba (85.) ill., Grozav (8.), Protic (38.)
Piros lap: -