Egy pontot szerzett csapatunk a hétközi fordulóban. 

Együttesünk a hétvégi, Tiszakécske elleni 4-1-es győzelmet követően ma a tavalyi idényben még az NB I-ben szereplő Balmazújváros otthonába látogatott. Dobos Barna vezetőedző a kezdőbe állította a télen szerződtetett, eltiltásából tegnap felmentett Farkas Balázst, valamint a hétvégén gólt szerző Gajdos Zsoltot, a támadósorunkból viszont sérülés illetve betegség miatt hiányzott Babati Benjamin és Bobál Gergely.

Aktívan kezdtük a meccset, az ötödik percben Farkas lövése zúgott el a kapu mellett, kilenc perc elteltével pedig Kiss Máté bal alsóba tartó szabadrúgását ütötte szép mozdulattal szögletre a hazaiak kapusa. A félidő feléhez közelítve Zöldesinek Óvári próbálkozásainál kellett résen lennie, a 30. percben pedig Bedi lövését hárította Szécsi. A 42. minutumban ismét Bedi próbálkozott: szép csele után jobb lábbal a jobb alsót vette célba, de odaért a hazaiak kapusa.

A szünetben egyik fél sem cserélt, a pályán pedig többségében mezőnyjátékkal folytatták a csapatok. Az 59. percben aztán mi változtattunk először, a 63.-ban pedig közel álltunk a vezető gólhoz, de Barczi lövését egyrészt bravúrral védte Szécsi, másrészt az asszisztens lest is jelzett. Kisebb lehetőségek adódtak mindkét oldalon, igazi ziccerek nem alakultak ki. 

A 81. percben aztán megfogyatkoztak a hazaiak: Domokos Bálint kapott azonnali piros lapot egy durva belépő után. Ezt követően a balmazújvárosiak többségében az időt húzták, mi pedig mentünk előre a győzelemért, de az utolsó passzokba hiba csúszott. A háromperces hosszabbításban még Grumic került gyanús körülmények között a földre a tizenhatoson belül, a játékvezető sípja azonban néma maradt.

Csapatunk így egy pontot szerzett, viszont mivel a mögöttünk két ponttal álló Kaposvár is döntetlent játszott, továbbra is a feljutást érő, második helyen állunk. Folytatás vasárnap 18 órától hazai pályán, a Vác ellen a ZTE Arénában.

Balmazújváros - ZTE FC 0-0 (0-0)
Balmazújváros: Szécsi - Kovács, Papucsek, Bora, Király - Domokos, Patvaros, Kónya (Erdei, 61.), Kóródi, Berki (Zádori, 73.) - Óvári (Ternován, 84.)
ZTE FC: Zöldesi - Bolla, Devecseri, Lesjak, Bedi - Kocsis (Gergényi, 87.), Grumic - Barczi, Kiss M., Farkas B. (Novák, 59.) - Gajdos (Hudák, 76.)
Gólszerző: -
Sárga lap: Berki (13.), Kóródi (84.) ill. Barczi (45.), Hudák (76.)
Piros lap: Domokos (81.)