Második NB I-be jutására készülő vezetőedzőnk bízik benne, hogy Gyirmótra is sok ZTE-szurkoló utazik el.

- A Soroksár ellen nem csak a gólok jöttek, hanem sokak szerint a szezon legjobb játékát nyújtotta a csapat. Egyetért?

- Már korábban többször előfordult, hogy jó játékkal nyertünk, de kétségtelen, hogy a Soroksár elleni látványos játék volt, illetve a legfontosabb, hogy három ponttal párosult. Mivel célunk az is, hogy játékban is folyamatosan előrelépjünk, természetesen nagy öröm volt látni a csapatot az elmúlt hétvégi bajnokin - nyilatkozta honlapunknak Dobos Barna vezetőedző.

- A mérkőzés előtt említette, hogy most kell igazán rálépni a gázra, és mindenkinek összefogni, a lelátón is. Megvalósult, amire számított?

- Igen, maximálisan. Már a kezdő sípszótól biztattak minket a szurkolók, és ez is hozzájárult ahhoz, hogy a pályán is végig jó teljesítményt nyújtottunk. Szeretném kérni, hogy aki teheti, holnap is látogasson el Gyirmótra és szurkoljon minél hangosabban, hiszen ha sokan lesznek, mi is otthonosabban érezhetjük majd magunkat, ami egyértelműen nagy segítség lehet.

- A Gyirmótot ősszel egy rangadóhoz illő meccsen, hosszabbításban szerzett góllal győztük le. Hasonló találkozóra van kilátás most is?

- Nehéz előre megmondani, milyen lesz a meccs képe, de az biztos, hogy ezúttal is szeretnénk a játékunkat tovább építeni, illetve pontokat szerezni. Már egyre közelebb vagyunk a célunk eléréséhez, amihez folyamatosan kellenek a pontok.

- Minden szempontból döntő meccs lehet a gyirmóti? Győzelem esetén a másodikat és a harmadikat is legalább 7-7 ponttal előznénk…

- Óriási előnyt jelentene, ez nem kérdés, ahogy a Soroksár elleni mérkőzés előtt is elmondtam, egy hárommeccses ciklust nézünk, amiből szeretnénk 100%-os teljesítménnyel kijönni. Az első részt sikeresen teljesítettük, most az újabb két feladattal is ez a célunk, és ha a Gyirmótot és a Kazincbarcikát is legyőznénk, már tényleg nagyon jelentős lenne az előnyünk.

- A kéthetes válogatott szünetben edzőt váltott a Gyirmót, Szepessy László helyére Hannich Péter sportigazgató ült le a kispadra, akivel az elmúlt hétvégén győzelmet ünnepelhettek. Mit jelenthet számunkra ez a váltás?

- Természetesen foglalkoztunk ezzel is, feltérképeztük a Gyirmót játékát, odafigyelünk az erősségeikre és a gyengeségeikre. Az elsődleges, hogy az általunk elképzelt játékot megvalósítsuk, és ehhez minél jobb egyéni teljesítmények társuljanak. A folyamatos fejlődés azért is fontos, mert ha nyártól az NB I-ben szereplünk majd, ott is szeretnénk helytállni, és erre is kell készülnünk. A csapatépítésben eddig is előre gondolkodtunk, ezúttal is így teszünk, hiszen a nyári szünetben nem elölről szeretnénk kezdeni, hanem tovább akarjuk folytatni a munkát.

- Kiss Máté például Gyirmótról érkezett Zalaegerszegre. Ilyenkor kikéri az ő véleményét is, és leül vele beszélgetni, hogy adjon tanácsokat a volt csapata elleni meccsre?

- Minden információt össze akarunk gyűjteni az ellenfelekről, és ebbe a folyamatba bevonjuk a játékosokat is. Akár Kiss Mátét is, de nem csak őt, hiszen hasznos, ha valaki az ellenfél játékosaival már játszott egy csapatban vagy mondjuk edzőjükkel dolgozott már együtt. A megbeszéléseinknél is mindig megvan a lehetőségük, hogy hozzászóljanak a témához, kérjük is, hogy ha bármi észrevételük van a rivális erősségeivel, gyengeségeivel kapcsolatban, osszák meg a társakkal.

- Lesznek-e hiányzóink vasárnap?

- Bízok benne, hogy mindenkire számíthatok majd, a kérdőjelekre az utolsó edzéseken kapunk majd választ.

- Amikor a Dunaújvárost két év alatt az NB III-ból az NB I-be vezette, 30 fordulós volt a másodosztályú bajnokság, és az alatt eggyel gyűjtöttek kevesebb pontot, mint most 30 forduló után a ZTE. Az akkor szerzett tapasztalatok mennyit érnek most?

- Minden tapasztalat sokat ér a munkában. A dunaújvárosi egy szép időszak volt számomra, de itt teljesen mások a lehetőségek, akár a tulajdonost, a sportigazgatót, akár az egész klubot nézve, folyamatosan előre tekintünk és tervezünk, a profi körülmények adottak. Viszont nem kérdés, hogy az akkor szerzett tapasztalataim sokat segítenek most, át tudom adni őket a csapatnak.