A hazaiak 2-0-ra nyertek, de a mieink végig felvették a versenyt a nívós ellenféllel.

Csapatunk ma délután a horvát élvonal listavezetője, a 2019 őszén a Bajnokok Ligájában szereplő GNK Dinamo Zagreb otthonában lépett pályára, a zártkapus mérkőzést a Maksimir-stadionban játszották. Együttesünkből hiányzott a két sérült, Tamás Krisztián és Barczi Dávid, viszont a csapattal tartott több saját nevelésű fiatal játékosunk. A hazaiak is erős együttessel kezdtek, bár legnagyobb sztárjuk, Olmo nem volt a keretben, nagyrészt alapcsapatuk szerepelt a kezdőben.

Orsic lövése után Demjén védett szépen, majd Ikoba hozta magát helyzetbe több alkalommal is. A mieink szép támadásokat vezettek a nívós ellenfél ellen, többször kerültünk lövőhelyzetbe a tizenhatoson belül, Radó, Ikoba és Stieber is próbálkozott, majd a 35. percben Bedi lövése kevéssel suhant el a bal felső mellett. A 38. minutumban gólt szereztek a hazaiak: egy balról bepasszolt labdát Kadzior szép mozdulattal lőtt a hálóba (1-0).

A szünetben nem cseréltünk, és a második félidőre is aktívan jöttünk ki, de egy büntetőből a Dinamo szerzett újabb gólt: a csereként beállt Gavranovic értékesítette a megítélt tizenegyest (2-0). Babati és a csapatunknál próbajátékon szereplő horvát középpályás, Stjepan Ostrek érkezett a pályára, előbbi be is talált, de les miatt nem adták meg a gólt.

A folytatásban elsősorban mezőnyjáték zajlott a pályán, a mieink jól bírták erővel, és az egész 90 percet tekintve abszolút felvették a versenyt a zágrábiakkal, időnként többet is támadtunk a hazaiaknál. A mérkőzés jól szolgálta felkészülésünket, edzőmeccsen legközelebb jövő szerdán, az NS Mura otthonában lépünk pályára, majd jövő szombaton következik a Slaven Belupo elleni hazai főpróba Zalaegerszegen.

GNK Dinamo Zagreb – ZTE FC 2-0 (1-0)
Dinamo Zagreb: Livakovic – Moharrami, Theophile, Peric, Moubandje – Moro - Gojkak, Majer, Orsic, Kadzior – Petkovic
Cserék: Zagorac, Hajrovic, Andric, Gavranovic, Marin, Leovac, Cuze, Gvardiol, Baturina, Sutalo, Franjic, Miskovic, Kim, Dilaver, Krizmanic, Dira
ZTE FC: Demjén – Bolla, Lesjak, Bobál D., Bedi – Kocsis, Mitrovic – Stieber (Ostrek, 60.), Bobál G. (Babati, 60.), Radó (Gergényi, 76.) – Ikoba
Gólszerzők: Kadzior (38.), Gavranovic (58.)
Sárga lap: Majer (34.), Andric (79.) ill. Lesjak (79.)
Piros lap: -

(fotó: Szekeres Péter)