Kapunk őrzőjével beszélgettünk az eddigi szezonról és a holnapi, Kisvárda elleni mérkőzésről

Demjén Patrik az Újpest ellen játszotta századik mérkőzését kék-fehérben. A mérkőzésen több bravúrt is bemutatott a 24 éves hálóőr, így két apropója is volt annak, hogy vele készítsen interjút honlapunk.

Két fordulón vagyunk túl, mit gondolsz, milyen az eddig nyújtott teljesítményünk ? 

Úgy gondolom, hogy mindig nagyon fontos a jó rajt, 2019-ben kerültem ide Zalaegerszegre és amióta itt vagyok szerintem ez a legjobb kezdésünk. Bizakodóak vagyunk az egész szezont illetően, mert fiatal és tehetséges csapatunk van és mindannyian szeretnénk bebizonyítani, hogy tudunk sikeresek lenni és olyan szezont produkálni, amire nem csak mi, hanem a szurkolóink is büszkék lehetnek. 

Eddig a Honvéd és az Újpest csapata ellen léptetek pályára, visszagondolva milyennek látod ezeket a lejátszott meccseket? 

Alakulhattak volna jobban is, de nem vagyunk mohók. A jelenlegi négy ponttal talán elégedettek lehetünk, hiszen Újpesten 45 percet emberhátrányban töltöttünk és sajnos az utolsó pillanatban kaptunk gólt, úgy, hogy óriási nyomás alatt voltunk végig. De összeségében úgy gondolom, hogy nehéz kezdés volt, hiszen idegenbe kezdtük a bajnokságot, azt követően a Fradi elleni találkozónk elmaradt, így majd csak holnap játszhatunk először itthon a szezonban.

Ha már az idei szezonról beszélgetünk: Vlaszák Gézán kívül teljesen új edzői stábbal kezdtétek meg a felkészülést. Milyennek tartod őket, miben változott a felkészülésétek? 

Egyetlen szóval élnék: profinak. Figyelnek minden egyes apró kis részletre és szó szerint profi munkával készítenek fel minket nem csupán a elkövetkező meccsre, hanem a teljes bajnokságra. Maga a felkészülés nagyon hosszú volt, de hasznos. Hosszú, kemény munkán vagyunk túl, ami egy kicsit más volt, mint amit eddig megszoktunk. Nagyon erős és intenzív edzéseket vezényeltek nekünk, aminek az eredményében bízhatunk a szezonban és úgy vélem meg fog mutatkozni. 

Tekintsük kicsit vissza az előző fordulóra: az Újpest ellen több bravúros védést is bemutattál, milyennek láttad a teljesítményedet?

Őszinte leszek, az egyenlítés miatt kicsit keserűbb a szájíz, hiszen ha sikerült volna lehozni kapott gól nélkül a meccset, akkor jobban örültem/örültünk volna. De természetesen örülök, hogy fontos ponthoz tudtam hozzásegíteni a csapatot. Ezzel a teljesítménnyel szeretném folytatni a szezont, hogy sikeresek legyünk a csapattal, hiszen egyes szituációkban én segítem őket, míg máskor ők vannak az én segítségemre. Ez kell ahhoz, hogy jól működjön egy csapat: segítenünk kell egymásnak. 

Holnap az első hazai mérkőzésünket játszuk a szezonba, mire számítasz a Kisvárda elleni találkozón.?

Nagyon nehéz meccs lesz. Biztos vagyok benne, hogy a Kisvárda nem fogja könnyen megadni a győzelmet. Viszont annyit ígérhetek az egész csapat nevében, hogy mindent megteszünk azért, hogy a szezon első hazai mérkőzésén győztesen hagyjuk el a pályát. 

 

Mik a célok/tervek erre a szezonra? Mind egyénileg, mind pedig csapat szinten.

Csapatszintén az, hogy minél feljebb végezzünk a tabellán, meg tudjuk ugrani a tavalyi jó szereplésünket és egy sikeresebb szezont zárni. Ehhez azonban hosszú és rögös út vezet, de készek vagyunk, hogy még jobban teljesítsünk, hiszen nap, mint nap ezért kelünk és edzünk keményen. 

Egyénileg pedig az a cél, hogy még több kapott gól nélküli mérkőzésem legyen, illetve az, hogy adjak legalább egy gólpasszt és nem utolsó sorban, hogy még stabilabban es magabiztosabban védjek. Ezek mellett szeretnék bekerülni a felnőtt válogatottba, de ahhoz, hogy ezt kiérdemeljem még bizonyítanom kell.