Kapusunk értékesnek tartja az Újpest otthonából elhozott pontot, legnagyobb védését pedig Feczesin lövésénél mutatta be.

A szombati, Újpest elleni meccsen nem kapott gólt, magabiztosságot sugárzott a kapuból, amikor pedig kellett, bravúros védéssel segítette csapatunkat Demjén Patrik. Hálóőrünket a lefújás után először a találkozó értékelésére kértük.

- Azt szokták mondani, hogy idegenben jó az egy pont, de most felemás érzéseim vannak - kezdte honlapunknak Demjén Patrik. - Megvoltak azok a helyzetek az első és a második félidőben is, amikor megszerezhettük volna a meccset eldöntő volt, a hajrá viszont nem a miénk volt. Összességében értékes az Újpest otthonában szerzett pont. Egy nagyon nehéz sorozat áll előttünk, viszont így is el kell kezdenünk győzni, mert a három pontokkal lehet igazán előrelépni. Alapelv, hogy minden meccsre úgy megyünk ki, hogy nyerni akarunk, főleg hazai pályán, de történhet olyan egy mérkőzésen, ami után örülhetünk az egy pontnak.

A statisztikák szerint a ZTE 14-szer, az Újpest 18-szor próbálkozott lövéssel, ez összesen 32 próbálkozást jelentett, nem unatkozhattak tehát a hálőrök.

- Kapusszempontból is nehéz mérkőzés volt az Újpest elleni, folyamatosan résen kellett lennem, szerencsére hátul "lehoztuk" nullára a mérkőzést. Tény, hogy a statisztikák szerint 18-szor próbálkoztak lövéssel a hazaiak, de ezek jelentős része fölé vagy mellé ment, így a lövések jórészénél nem kellett közbeavatkoznom. A legnagyobb védésem az volt, amikor az első félidőben Feczesin lövését sikerült kiütnöm a bal felső saroknál.

A következő hetekben sorban jönnek a nehezebbnél nehezebb mérkőzések, előbb azonban szerdán Csákváron, a Budaörs ellen lépünk pályára a Magyar Kupában, a tét a legjobb 32 közé jutás.

- Most először a Budaörs elleni, szerdai kupameccsre koncentálunk, mindenképp tovább akarunk jutni, hiszen a Magyar Kupában is nagy terveink vannak, utána pedig a Fehérvár elleni bajnokira fókuszálunk majd - zárta szavait Demjén Patrik.