Nyári igazolásunkban már ellenfélként is mély nyomot hagytak szurkolóink. Bemutatkozó interjú.

- Mi volt az igazán döntő tényező, igazi motiváló erő Zalaegerszegre igazolásodkor?

- Nagyon szimpatikus volt, hogy már télen megkerestek és szerettek volna leigazolni, ezt én úgy értettem, hogy számítanak rám és bíznak bennem - kezdte honlapunknak adott hosszabb, bemutatkozó interjúját Demjén Patrik. - Ezt a bizalmat próbálom meghálálni majd a szezon során. Sok jót hallottam a csapatról és a szakmai stábról, és ezek már az első pillanatban beigazolódtak. Persze nem utolsó sorban, amikor itt játszottunk a Budaörssel, akkor a szurkolótábor mély nyomot hagyott bennem, végigszurkolták a meccset és biztatták a csapatot. A szurkolók bizalmát szeretnénk elnyerni a csapattal szezon elején, ehhez mindent megteszünk a felkészülés alatt.

- Két hete már a csapattal edzel. Milyenek a benyomásaid?

- Nagyon nehezek és fárasztók az edzések, de ez természetes ebben az időszakban. Mindent próbálok 110%-al megcsinálni, amit a stáb kér tőlem. Nagyon jól érzem magam a városban és csapathoz is kezdek beilleszkedni, ez egyre jobban sikerül ahogy telnek a napok és a hetek.

- Kikkel kerültél közeli kapcsolatba az eddigi időszak alatt, kik a legsegítőkészebbek?

- Először is mindenképpen Szemerédi Norbival, hiszen ő is kapus és egyből tőle kérdeztem sok mindent a csapatról , például labdafújás közben. De igazából az egész csapat segítőkész, nincs olyan, aki ne segíteni a beilleszkedésben.

- Mi pályafutásod eddigi legnagyobb sikere?

- Egyéni szinten az, amikor ki utazhattam az U20-as világbajnokságra, Új-Zélandra a ’95-ös korosztállyal, de ott sajnos nem tudtam játszani. Csapatszinten pedig amikor a Budaörssel tavaly negyedikek lettünk.

- Egy újonccsapatbál a kapusposzt főleg kiemelten fontos. Miben kell majd neked extrát nyújtanod?

- Fontos, hogy kapusként magabiztosságot  sugározzak a csapat felé. Hiszen ha látják, hogy magabiztos vagyok, akkor ők is biztosabban tudnak játszani és nem kell aggódniuk, könnyebb lesz nekik. Itt szinte már mindenben kell egy kis extra, de ha jön egy bravúr sorsdöntő pillanatban, az akár a győzelmet is jelentheti számunkra.

- Az NB I-et figyelve hogy látod, mi az, ami eldönti a helyezéseket a csapatok között?

- Nagyon apró dolgok dönthetnek el mérkőzéseket. A meccsen belül minden egyes pillanatban koncentrálnunk kell a következő szituációra, hogy el tudjuk dönteni a meccset.

- Hogy érzed, mennyire erős a csapat, mire lehetünk képesek az NB I-ben?

- Az első számú célunk a TOP10-be kerülés, újonccsapat vagyunk, először ezt kell teljesítenünk, de ehhez nehéz út vezet. Megpróbálunk fokozatosan haladni előre, mindig a következő meccsre koncentrálni és kihozni magunkból a legtöbbet. Ha úgy jövünk le a pályáról, hogy mindent megtettünk, akkor képesek leszünk megnyerni annyi meccset, ami elég a bent maradáshoz, utána jöhet a következő cél.

- Ha lehetne kívánni a következő idényre hármat, mik lennének azok?

- Az első kívánságom, hogy maradjunk bent az NB I-ben, ezt mindenképpen szeretném elérni. A második, hogy sérülésmentes legyen a szezon. A harmadik, hogy minél több clean sheetem (gól nélkül lehozott mérkőzés – a szerk.) legyen!