Nem tudtunk válaszolni Szécsi és Bárány találatára

Az OTP Bank Liga 28. fordulójában a tabella élmezőnyébe tartozó debreceni csapatot fogadtuk.

Vezetőedzőnk négy változást eszközölt a múlt heti mérkőzéshez képest, bekerült Safronov, Klausz, Németh és a deréksérüléséből visszatérő Sankovic is a kezdőcsapatba. A cívisvárosiaknál is több személyi változás történt és a formáció tekintetében is egy eddigiektől eltérő, 3-5-2-es rendszerben kezdték meg a találkozót.

Az első nagy lehetőségig a 10. percig kellett várni, Szendrei beadására Klausz érkezett, aki kapásból bombázott a kapu fölé.

A félidő közepéig főként mezőnyben zajlott a játék, mindkét csapat hosszú labdákkal próbált az ellenfél védelme mögé kerülni, ám ezek rendre célt tévesztettek.

A 30. percben az ismét „hamis tízesként” futballozó Tajti lőtt húsz méterről, de labdája megpattant és a kapuvas mellett száguldott el.

A 35. percben az első komolyabb helyzetét rögtön gólra váltotta a Loki. Szécsit ugratták ki jó ütemben, aki a kapussal szemben nem hibázott. (0-1)

Egy perccel később ismét Tajti lőtt, de távoli bombáját Megyeri szögletre tolta.

Egygólos debreceni vezetéssel vonultak a csapatok a szünetre. Vezetőedzőnk hármat változtatott a szünetben, Szalay, Ikoba és Lesjak is pályára lépett.

A második játékrész tizedik minutumában a Loki került helyzetbe, de Szécsi éles szögből leadott lövését Demjén kiütötte.

Három perccel később ismét a vendégek kerültek helyzetbe, Mance életerős lövését azonban kapusunk ki tudta öklözni.

A második félidő elején megmutatkozott, hogy a vendégek kontrákra rendezkedtek be, mi pedig feljebb toltuk védelmi vonalunk a kiegyenlítés érdekében.

A 65. percben Ikoba készített le jól egy labdát Szalaynak, fiatal csatárunk próbálkozása viszont elkerülte a kaput.

78. percben Lesjak beadására érkezett Tajti, de fejese elszállt Megyeri kapuja előtt.

Hat perccel később tovább növelte előnyét a Loki, Bárány érkezett jó ütemben a jobb oldali beadásra. (0-2)

Az utolsó percekben játékosaink tovább próbálkoztak, Szendrei állt legközelebb a szépítéshez, de fejese Megyeri kezében landolt.

Így tehát a hajdúsági együttes vitte a haza a három pontot, csapatunk jövő hét szombaton javíthat a Mezőkövesd otthonában.

Edzői értékelés:

Srdan Blagojevic: Elégedett vagyok a teljesítményünkkel és szeretném megdicsérni a játékosaimat, akik a problémák ellenére is jól játszottak és nagy energiát fektettek a mérkőzésbe. Talán nem a legjobb meccsünk volt, ez tény, ám a legutóbbi a Puskás ellen mérkőzésünk jó volt, de mégse nyertünk. Tudtuk, az ellenfél erősségeit és gyengeségeit is, próbáltunk alkalmazkodni ehhez. Formációt váltottunk és a végén el lehet mondani, hogy sikeres volt.

Ricardo Moniz: Csalódottak vagyunk, mert ha ma nyertünk volna, akkor hat pontra eltávolodtunk volna a Honvédtól és nyugodtabban készülhettünk volna a kupadöntőre. Új csatárduóval kezdtük a mérkőzést, azért, mert legutóbbi Kecskemét elleni mérkőzésen jól szállt be Németh és Klausz is. Az öt védővel meglepett minket a DVSC és az emberfogással problémáink is voltak, Szécsi meglépésével pedig vezetést szerzett a vendégcsapat. A félidőben mondtam a játékosoknak, hogy még visszajöhetünk és három cserét is eszközöltünk. Gyémánt alakzatba álltunk fel a második félidőben a középpályán, de az utolsó érintések hiányoztak. Csalódottak vagyunk, ma megtörtünk, de holnap fel kell állnunk, mivel fontos mérkőzések várnak még ránk.

ZTE FC: Demjén – Safronov (46’ Lesjak), Mocsi, Csóka, Gergényi (62’ Bedi) – Meshack, Szendrei, Sankovic, Tajti (90’ Grezda) - Klausz, (46’ Szalay) Németh D. (46’ Ikoba)

DVSC: Megyeri – Lagator, Romanchuk, Dreskovic – Kusnyír (74’ Bévárdi), Loncar, Ojediran (88’ Neofytidis), Szécsi, Varga – Babunski (88’ Bódi), Mance (68’ Bárány)