Győzelem és továbbjutás Vácott

A MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában Vácra utaztunk. A találkozóra az Újpest elleni döntetlenünk után került sor, viszont a harmadosztálybeli csapat ellen egyértelműen a győzelem volt a cél.

Az első tíz percet követően csapatunk szép lassan kezdte átvenni az irányítást, komoly helyzetet azonban még nem sikerült kialakítani a mérkőzés kezdeti perceiben.

Az első komolyabb lehetőség meglepetésszerűen adódott Spoljaric előtt, amikor is egy Bedi által balról lőtt beadást az ellenfél vett le nekünk, a hirtelen jött lehetőséget azonban nem sikerült kihasználni.

Ezek után kezdett feléledni a Vác. Egy szabadrúgást követően helyzetbe kerültek, Mertse lőtt a hosszúra, amit Gyurján egy szép vetődéssel hárított.

Az első 30 perc kiegyenlítettnek mutatkozott.

Néhány másodperccel később Milovanovikj beadását Nagy állította meg kézzel a 16-oson belül, így 11-est rúghattunk. Spoljaric büntetőjét óriási bravúrral hárította a Vác kapusa, Halasi.

A 40. percben Meshack éles szögből mellé rúgta a labdát, de a lövés nem volt veszélytelen.

A vezetés megszerzésére a 43. percben került sor, amikor Borukov, a Bedi által beadott labdát vállal juttatta a kapuba. (0-1)

Az első játékrészben a Vác a két csapat közti különbség ellenére jól tartotta magát, csapatunk mégis egy gólos előnnyel vonult az öltözőbe.

A második félidőre fordulva a Vác felbátorodott, a 60. percben azonban ismét a mi labdarúgóinknak adódott helyzete. Zimonyi passzolta be Tajtinak a labdát, aki ezzel gólhelyzetbe került, de mellé lőtte.  

A második félidő első 15 percét követően láthatóan fáradni kezdtek a hazaiak és egyértelműen mi kezdtünk dominálni a mérkőzésen.

A 69. percben Spoljaric jobbról adta be Zimonyinak, aki le tudta venni a labdát, azonban belelőtte a blokkba.

A 78. percben Zimonyi parádés mozdulatsor után duplázta meg góljaink számát. Skribek gyönyörű indítását átvéve, először a kapuból kijövő Halasit csapta be, majd Lukácsot fektette el kétszer, aztán bepöccintette a kapuba a labdát. (0-2) 

Öt perccel később pedig immár saját góljait is megduplázva, úgyszintén Zimonyi szerezte meg a csapat harmadik találatát. Ezúttal Koszta visszatett labdáját vezette keresztbe és a frissen beállt Molnár kapujába lőtt.

A mérkőzés végére már jobban megmutatkozott a két csapat közti különbség, ugyanis a harmadik egerszegi gólt szinte azonnal követte a negyedik, amikor Koszta cselezte be magát a kapu elé, majd beállította a 0-4-es végeredményt!

Csapatunk Vácott hozta a kötelezőt és ezzel bejutott a MOL Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé!

Szép volt fiúk, szép volt Zete!

 

Edzői értékelés:

Waltner Róbert: Az első félidővel nem voltam elégedett, de a másodikkal maximálisan, ott már megmutattuk a tudásunkat és helyenként úgy láttam, hogy élveztük a játékot, amit jó volt nézni. Az első félidei játékon változtatni kell, mivel egy papíron gyengébb képességű csapat ellen ennél több kell. A második játékrész kimondottan tetszett, úgyhogy most elkezdhetem kaparni a fejem, hogy kit állítsak a kezdőbe a Paks ellen!

 

Összeállítás:

ZTE FC: Gyurján - Huszti, Serafimov, Lesjak, Bedi - Sankovic, Halilovic (Tajti) – Milovanovikj (Skribek), Spoljaric (Gergényi), Meshack (Zimonyi) – Borukov (Koszta)

VÁC FC: Halasi (Molnár) – Purzsa, Stefán, Kasza, Lukács-Zámbó, Nagy, Tölgyes (Sorecz), Fazekas (Torda), Tóth D. (Tóth L.) – Mertse (Földi)