Zalaegerszegi NB I-es csapatunk a mai nappal megkezdte a felkészülést a 2024/25-ös szezonra. A délelőtt folyamán különböző vizsgálatokra került sor, melyek között szerepeltek az InBody, FMS és mozgástartományi vizsgálatok.

InBody vizsgálat: Az InBody vizsgálat egy speciális testösszetétel-elemző mérés, amely pontos képet ad a test különböző összetevőiről, például az izomtömegről, a testzsírszázalékról és a víztartalomról. Ez az információ fontos ahhoz, hogy a játékosok optimális fizikai állapotban legyenek, és személyre szabott edzés- és táplálkozási terveket lehessen kidolgozni számukra.

FMS (Functional Movement Screen): Az FMS egy olyan módszer, amely a mozgásminőség és a mozgásminták felmérésére szolgál. Az FMS tesztek sorozatából áll, amelyek segítségével azonosíthatók a mozgásbeli hiányosságok és az esetleges sérülésveszélyek. Az eredmények alapján célzott gyakorlatokkal javíthatók a játékosok mozgásmintái és csökkenthető a sérülés kockázata.

Mozgástartományi vizsgálatok: Ezek a vizsgálatok a játékosok ízületeinek és izmainak mozgástartományát mérik fel. Fontos, hogy a sportolók rendelkezzenek megfelelő mozgástartománnyal, hogy elkerüljék a sérüléseket és maximális teljesítményt nyújthassanak a pályán. A vizsgálatok során feltárt eltérések esetén speciális nyújtó és mobilizáló gyakorlatokat alkalmazunk.

A délután folyamán, 18:00-kor került sor a 2024/25-ös szezon első edzésére. Az edzésen a játékosok már elkezdték a felkészülést a következő szezon kihívásaira, különböző edzésmódszerekkel és gyakorlatokkal, amelyek célja, hogy a csapat a lehető legjobb formában kezdjen neki az elkövetkező idénynek. 

 

A következő két hetet a csapat még Zalaegerszegen tölti, majd július elején egy hetet tölt testvércsapatunknál Lendván, egy nyári edzőtábor keretein belül.

A felkészülést kísérő edzőmérkőzésekről a későbbiekben adunk részletes információt.