Tokmac góljára Radó válaszolt, a győzelemre is megvolt az esélyünk az FTC ellen.

Csapatunk 1920-as alapításának 100. évfordulóján ünnepi keretek között fogadtuk a címvédő Ferencváros csapatát az OTP Bank Liga 24. fordulójában, 8748 néző előtt a ZTE Arénában. A mérkőzés előtt felvonult a ZTE mind a 18 szakosztálya, valamint a jelen lévő fúvószenekar eljátszotta az ZTE, majd a Ferencváros indulóját is. A hangulat már ekkor pazar volt, a mérkőzés közbeni élőkép pedig tovább emelte a hangulatot. A kezdőcsapat a múlt hétvégi mezőkövesdi győztes kezdő tizenegyhez képest két helyen változott: az eltiltott Katanec helyett Szépe János kezdett a védelemben, és Barczi Dávid került még be a sérült Bőle Lukács helyett. Tamás Krisztián pedig továbbra sem állhatott sérülés miatt Márton Gábor rendelkezésére.

Aktívan kezdtük a mérkőzést, Radó András lőtt a tizenhatos sarkáról, de Dibusz bravúrral védeni tudta a bal kapufa mellé tartó lövést. Nem sokkal később Bolla mentett a kapu előtt szögletre, a sarokrúgást követően pedig Demjén védte a fejest. A 16. percben aztán Bobál Gergely játszott össze Radó Andrással, majd Bobál a visszakapott labdát ballal lőtte el a, de a kísérlet nem sokkal a kapu mellé ment. Aztán a 19. perc 20. másodpercében közös visszaszámlálás után jelent meg az Északi lelátón a már korábban beharangozott élőkép, amely az 1920-2020 számokat jelenítette meg.

A 20. percben Lovrencsics jobb oldali laposan belőtt labdájára Tokmac érkezett és lőtt gólt (0-1). A 26. minutumban Bobál Gergely szépen hozta nagy helyzetbe Radót, aki lőtt is de a kísérlet nem sokkal a bal kapufa mellé ment. A 39. percben Bolla indult meg kiválóan a jobb oldalon, majd ívelte át a labdát Radónak, aki átvette, majd jobbal tekerte nem sokkal a kapu mellé. A félidő zárásaként Stieber indította Radót, aki elől a kimozduló Dibusz szedte fel a labdát.

A második játékrészben is a miénk volt az első lehetőség: Stieber jobb oldali beadása után Bobál Dávid csúsztatta a labdát Katelaris elé, aki kapásból lőtt is, de egy védő beleért a próbálkozásba, ezért könnyedén fogta Dibusz. Az 59. percben Bobál Gergely lőtt a büntetőterületen belülről, nem sokkal később pedig Barczi került helyzetbe, de Dibusz mindkétszer védeni tudott. Közvetlenül ezután Stieber próbálkozott szabadrúgásból 23 méterről, de Dibusz bravúrral ezt is védeni tudta. Ezután főként mezőnyjáték jellemezte a találkozót, aztán a 78. percben Varga lövése a bal kapufát találta el.

Két perccel ezután Radót a szólója végén buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig a sértett lőtte a kapu jobb oldalába (1-1). A hajrában is mentek előre a mieink a győzelem érdekében, a 87. percben Ikoba lövése ment mellé, nem sokkal később pedig Bolla lövése zúgott el pár centivel a jobb kapufa mellett. A hosszabbítás percei is tartogattak izgalmakat, Radó beadása volt veszélyes a kapura, de Dibusz védeni tudott.

Csapatunk tetszetős és jó játékának köszönhetően bravúrpontot szerzett a címvédő és listavezető FTC, ráadásul a győzelemre is megvolt az esélyünk. Köszönjük szurkolóinknak a buzdítást!  Jövő héten folytatás a kupában Székesfehérváron, majd a bajnokságban Debrecenben.

ZTE FC – Ferencváros 1-1 (0-1)
ZTE FC: Demjén - Bolla, Lesjak (Bobál D., 46.), Szépe, Bedi - Katelaris, Mitrovic - Radó, Stieber, Barczi (Ostrek, 76.) - Bobál G. (Ikoba, 63.)
FTC: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Civic, Heister - Sigér (Leandro, 86.), Kharatin – Tokmac, Lodico (Skvarka, 63.), Varga (Szánthó, 87.) - Boli
Gólszerzők: Radó (80.) ill. Tokmac (20.)
Sárga lap: Szépe (41.), Ikoba (91.) ill., Varga (41.), Civic (61.)
Piros lap: Civic (92.)