Negyedik hazai bajnokiját is behúzta idén csapatunk, amely a Gyirmót botlása után már vezeti a tabellát.

Nyolc nap alatt három mérkőzést magába foglaló sorozatunk zárásaként ma este tévés meccsen fogadtuk a Vác csapatát a ZTE Arénában. Nem számíthattunk könnyű bajnokira, hiszen ellenfelünk legutóbbi négy találkozóját egyaránt megnyerte.

Dobos Barna a kezdőcsapatba állította a Balmazújváros ellen sérülés illetve betegség miatt hiányzó Babati Benjámint és Bobál Gergelyt, így - a hosszabb ideje sérült Vojnovicot leszámítva - csak az öt sárga lap miatt hiányzó Barczi Dávidot kellett nélkülöznünk.

Aktívan kezdtük a meccset, az első lehetőség is előttünk adódott, de Babati egy labdaszerzés után a kapu fölé lőtt. A 23. percben Bolla lövését ütötte ki bravúrral a vendégek kapusa, a szöglet utáni fejesünk pedig a kapu mellé szállt. A 29. minutumban remek Bolla-Babati-Bobál akciót láthatott a közel kétezer fős közönség, támadónknak azonban lecsúszott a lábáról a lövés.

A félidő hajrájában felpörögtek az események: a 44. percben Grumic egy jobb oldali beadás után 5 méterről kevéssel tévesztett célt, a játékrész végén pedig megszereztük a vezetést!

Babatival szemben szabálytalankodott Tóth Gergely a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A labda mögé a sértett állt, aki magabiztosan értékesítette a tizenegyest (1-0)!

Fordulás után is fölényben futballoztak a mieink, és az 51. percben a vendégkapus rossz kirúgása után Farkas duplázhatta volna meg az előnyt, de nem találta el a kaput.

Ezt követően is adódtak kisebb-nagyobb lehetőségeink, míg a másik oldalon Zöldesi is bemutatott több szép védést. A 85. percben is közel álltunk a második gól megszerzéséhez, de a jobbról belőtt labdáról a hosszún érkező Lesjak centikkel lemaradt.

A végeredmény maradt az 1-0 csapatunk javára, így megérdemelt győzelmünknek és a Gyirmót mosonmagyaróvári vereségének köszönhetően a ZTE átvette a vezetést a tabellán! Bravó, fiúk!

Szurkolóinknak köszönjük a buzdítást, következő mérkőzésünkre egy hét múlva, Dorogon kerül sor. Hajrá, ZTE!

ZTE FC - Vác FC 1-0 (1-0)
ZTE FC: Zöldesi - Bolla, Lesjak, Devecseri, Bedi - Kiss M., Kocsis - Babati (Hudák, 59.), Grumic (Novák, 76.), Farkas (Gajdos, 55.) - Bobál
Vác: Halasi - Földi, Durso (Murai, 85.), Kákonyi (Mátyás, 80.), Zsolnai, Csillag, Sóron, Tóth G., Szabó, Búrány (Gyürki, 32.), Szekszárdi
Gólszerző: Babati (45+1.)
Sárga lap: Devecseri (36.), Bolla (93.) ill. Tóth G. (45.), Szekszárdi (81.)
Piros lap: -