Összefoglaló: ZTE FC – DVTK

A válogatott szünetet követően újra bajnoki mérkőzést játszottak kedvenceink a ZTE Arénában. Az ellenfél a sereghajtó, de az átigazolási időszakban intenzíven erősítő Diósgyőr volt.

Az igazi „hatpontos” összecsapáson új vezetőedzőnk, klubunk legendás támadója Waltner Róbert először irányította együttesünket tétmérkőzésen.

Kellemes tavaszi idő várta a csapatokat a szentélyben. A találkozó első helyzete Bedi Bence nevéhez fűződik, de okos emelése elkerülte a kaput.

Nem sokkal később mindkét oldalon veszély alakult ki, előbb Szánthó Regő veszélyeztetett egy szép kombináció végén, majd az ellentámadásból a diósgyőriek centere próbálkozott.

A 16. percben szabadrúgáshoz jutottunk és 11-es számú játékosunk óriási gólt ragasztott a piros-fehérek hálójába. (1-0)

A félidő közepén egy támadáson belül négyszer is betalálhattunk volna, azonban mindig akadt egy borsodi, aki blokkolni tudott a gólvonalon.

A játékrész végén is maradt izgalom, egy jobb oldali beadást követően Könyves Norbert fejelt, de Malenica magabiztosan hárított, így egy gólos előnnyel vonulhattunk a pihenőre.

A szünetben nem változtattak a vezetőedzők, ugyanazok a csapatok futottak ki a második félidőre is. A 63. percig kellett várni a következő lehetőségre, ekkor a frissen pályára lépő Vanecek találta el az oldalhálót.

Nekünk számtalan lehetőségünk akadt, melyekkel már hamarabb is eldönthettük volna a találkozót, azonban pontatlanságok csúsztak a befejezésekbe.

A legnagyobb ziccer Koszta Márk előtt kínálkozott, a remekül beálló Gergényi Bence adta középre a játékszert, de csatárunk egy jó csel után nem találta el a kaput.

Majd a 79. minutumban Babati Benjamin lépett ki egy az egyben a kapussal, azonban eltörte a labdát ajtó-ablak helyzetben.

A mindent eldöntő gólra a 86. percig kellett várnunk, egy szögletet Babati ívelt át a hosszúra Favorovhoz, aki kapásból a sarokba vágta a labdát. (2-0)

Az alázatos és magabiztos csapatmunkánk meghozta a sikert.

Rendkívül fontos és szép győzelmet arattunk!

 

 

Edzői értékelések

Waltner Róbert: Három dolog miatt is fontos volt a mérkőzés számomra. Egyrészt, a csapat miatt, mivel egy kiesési rangadó volt, igazi hatpontos meccs. Fegyelmezetten játszottunk, kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést, ami nagy pozitívum. Két nagyon szép gólt lőttünk. A másik dolog, hogy szerettem volna győztes mérkőzéssel bemutatkozni a Zete kispadján és hála az égnek ez sikerült. Harmadik pedig, hogy a kislányom ma tíz éves, ezért szeretném a mai győzelmet neki is ajánlani.

Zoran Zekic: Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapatnak voltak helyzetei, de sajnos a Zete szerzett vezetést; mi nem tudtunk gólt lőni. A második félidőben próbáltunk még magasabb fokozaton játszani és többet támadni, de sajnos nagy helyzetekig nem tudtunk eljutni, míg az ellenfél kontrajátéka érvényesülni tudott. Nagyobb önbizalom kell a kapu előtt, mert, ha nem rúgjuk be a helyzeteinket, akkor vereség lesz a vége.

 

Összeállítások

ZTE FC: Demjén- Lesjak (71’ Németh E.), Kálnoki, Bobál, Bedi (66’ Gergényi)- Favorov, Sankovic- Könyves, Tajti (71’ Koszta), Szánthó (66’ Babati)- Futács

DVTK: Malenica- Polgár, Milovic, Soldo (61’ Ivanovski)- Grgic, Márkvárt, Max (61’ Molnár), Marin- Drazic, Suljic (61’ Vanecek), Grozav

Gólszerzők: 16’ Szánthó, 86’ Favorov