A második félidőben közel álltunk a győzelemhez, de egy erősen vitatható büntető után szépített, majd egyenlített a Paks.

Csapatunk az OTP Bank Liga 29. fordulójában a hozzánk hasonlóan veretlenségi szériában lévő Paksot látta vendégül 2644 néző előtt a ZTE Arénában. A hétközi, Diósgyőr elleni pontszerzésünkkor összeállítotthoz képest hat változást eszközölt Márton Gábor vezetőedző a kezdő tizenegyben: a szerdai egyenlítő gól szerzője, Bolla Bendegúz, valamint Nikola Mitrovic, Bőle Lukács, Barczi Dávid, Radó András és Bobál Gergely is bekerült a kezdőbe.

A mérkőzés előtt Radó Andrást és Bobál Dávidot köszöntöttük, előbbit 200. NB I-es mérkőzése alkalmából, utóbbi pedig a Ferencváros ellen lépett pályára 100. NB I-es mérkőzésén. Gratulálunk nekik és minél több további szép pillanatot kívánunk kék-fehér mezben!

Intenzíven kezdtük a mérkőzést, Radó próbálkozott szabadrúgásból 21 méterről, de a lövés fölé szállt, majd nem sokkal később Radó Bobál Gergelynek készítette le a labdát a tizenhatos előterében, aki lőtt is ballal, de a védők blokkolni tudtak.

A 17. percben azonban egy jobb oldali összejáték után Könyvesnek sikerült megszereznie a vezetést, a tizenhatoson belül jobbal lőtt, ám a labda Szépe lábán megpattant és Demjén mellett a kapuba vágódott (0-1).

Nem törte meg a csapatot a bekapott gól, mezőnyfölényt tudtunk kialakítani, ami a 34. percben érett góllá Bobál Gergely révén: támadónk a tizenhatoson belül gyönyörűen fordult le védőjéről, majd ballal a bal kapufa mellett a hálóba lőtt (1-1).

Az egyenlítés után ugyanolyan lendülettel mentek tovább a fiúk, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A következő lehetőségig a 45. percig kellett várni, Barczi lőtt ballal a tizenhatos vonaláról, de Szélpál blokkolni tudott.

A fordulást követően még magasabb fokozatra kapcsoltak a mieink: az 50. percben Bőle tekerte pazarul középre a szabadrúgást, amit Bobál Gergely fejelt a kapuba (2-1). Ezt követően főként mezőnyjáték jellemezte a mérkőzést, majd a 62. percben egy gyönyörű labdakihozatal után Tamás Krisztián lőtte be laposan a labdát balról, ami megtalálta Bobál Gergelyt, ő pedig nem hibázott!: ballal a rövid alsóba lőtt, aminek köszönhetően mesterhármast ért el (3-1)!

A fiúk nagy kedvvel játszottak, a közönség minden megmozdulást hatalmas tapssal éltetett. A 68. percben Mitrovic adott ragyogó labdát Radónak, aki Bőlét akarta megjátszani középen, de centikkel lemaradt róla szélsőnk. Nem sokkal később előbb ismét Bőle, majd Bolla lőtt, de Rácz résen volt.

A 79. percben aztán egy, a visszajátszás alapján jogtalanul megítélt büntetőt Böde váltott gólra (3-2). A vendégek ezután jöttek előre az egyenlítés érdekében, ami a ráadásban sikerült nekik: egy bal oldali beadást még sikerült kifejelni, azonban a kipattanót kapásból Balogh a kapuba rúgta (3-3).

Csapatunk győzelmet érdemelt volna, fájó pontokat vesztettünk, de az egy ponttal a tabella 7. helyén állunk, 4 ponttal megelőzve a már kieső helyen lévő Debrecent. Ismét köszönjük az egész mérkőzésen át tartó buzdítást szurkolóinknak! Folytatás kedden a Kisvárda otthonában.

ZTE FC – Paksi FC 3-3 (1-1)
ZTE FC: Demjén - Bolla, Szépe, Katanec (Bobál D. 76.), Tamás K. (Katelaris 83.). – Mitrovic, Bedi - Bőle, Barczi (Kocsis 86.), Radó - Bobál G.
Paksi FC: Rácz - Osváth, Szélpál, Kelemen (Bartha, 84.), Szabó – Bertus (Kulcsár, 86.), Balogh – Hahn (Sajbán, 63.), Szakály (Haraszti, 64.), Könyves (Kecskés, 76.) - Böde
Gólszerzők: Bobál G. (34., 50., 62.) ill. Könyves (12.), Böde (büntetőből, 79.), Balogh (90.)
Sárga lap: Bolla (47.), Demjén (81.), Kuszler (a kispadon, 82.) ill. Balogh (17.), Osváth (39.), Szélpál (43.), Szabó (49.), Kecskés (90.)
Piros lap: Kindl (a kispadon, 92.)