Összefoglaló: ZTE FC – MOL Fehérvár FC

Elérkezett a várva várt hétvége, kezdetét vette az OTP Bank Liga 2021/22-es évadja!

A viharos esőzés sem akadályozhatta meg, hogy visszatérjen a labdarúgás a ZTE Arénába és a szentély gyepszőnyege ezúttal is jelesre vizsgázott.

A találkozó kiegyenlítetten indult, az első helyzet pedig a 20. percben alakult ki a vendégek előtt, egy lapos beadásból Nikolic helyezett a kapu mellé. Gyorsan jött a válaszunk, Gergényi középre lőtt labdájából Zimonyi fejelhetett, azonban kimaradt a nagy helyzet.

A 34. percben egy indítást követően ismét a fehérváriak centere lépett ki, de Demjén Patrik óriási védésének köszönhetően megóvta csapatunkat a góltól.

A félidő hátralévő részében nagyobb lehetőség már nem adódott a csapatok előtt, főként a pálya tengelyében zajlott a játék.

A pihenőben nem változtattak a vezetőedzők, a nap, viszont kisütött az Aréna felett.

Sajnos szerencsétlenül indult számunkra a második játékrész, egy szöglet utáni kavarodásból Dárdai elé pattant a labda és a fehérek huszonhármasa kíméletlenül kihasználta a lehetőséget. Körülbelül húsz méterről kapásból vágta a hálóba a játékszert. (0-1)

A gól után átvettük a kezdeményezést és labdabirtoklási fölényre tettünk szert.

A 63. minutumban első cserénket is végrehajtotta Waltner Róbert, Skribek Alent küldte pályára az agilisan mozgó Zimonyi Dávid helyett.

Fáradozásaink eredménnyel is párosultak, egy szélről érkező bepassz Babatit találta meg a tizenhatoson belül és jobb szélsőnk magabiztosan egalizált. (1-1)

A 75. percben NB I-es debütálónk is volt, épp a gólszerző Babati hagyta el a pályát, és érkezett Meshack.

Pár minutummal később életjelet adott a Vidi is, Rus kínálta meg Demjént távolról, kapusunk azonban a léc fölé tornázta az életerős próbálkozást.

Kedvenceink kiemelkedő koncentráltsággal tudták le a mérkőzés hátralévő részét, így 1-1-es döntetlennel és – ami talán még fontosabb – bíztató játékkal kezdtük a szezont.

 

Edzői értékelések

Waltner Róbert: Azt gondolom, hogy a mérkőzés képe alapján igazságos volt a döntetlen. A Fehérvárnak volt több helyzete az első félidőben, de nekünk is megvoltak a lehetőségeink. A csapat nagyon jól reagált a szünetben elmondott instrukcióra és fegyelmezetten játszottak. A második félidőben már nem emlékszek annyi Fehérvár helyzetre, a gól is egy átlövésből született, mivel röviden szabadítottunk fel. Úgy vélem, hogy tettünk az egalizálásért és a meccs képe alapján megérdemeltük a döntetlent.

Szabics Imre: Nagyon pozitív volt a reakció a csapattól az elmúlt két hét történéseit figyelembe véve. Elégedett vagyok a teljesítménnyel, az viszont nyilvánvalóvá vált mindenki számára, hogy keményen kell dolgoznunk hétről hétre és napról napra, hogy a szerencse mellénk álljon, a helyzeteket ki tudjuk használni és egy ilyen mérkőzést le tudjunk korábban zárni. Illetve, ha már vezetünk egy nullára, akkor meg kell nyernünk a mérkőzést és haza kell vinnünk a három pontot.

Összeállítások

ZTE FC: Demjén – Serafimov, Kálnoki, Bobál, Gergényi – Bedi, Halilovic, Tajti (81’ Szalay) – Babati (75’ Meshack), Zimonyi (63’ Skribek), Koszta

Mol Fehérvár FC: Kovácsik – Musliu, Rus, Stopira – Fiola, Alef, Nego, Heister – Dárdai, Nikolic (85’ Szabó), Petrjak (79’ Szendrei)