Hat gólt lőve harcolta ki a bennmaradást második csapatunk.

ZTE FC II – VLS Veszprém 6-2 (2-2)

Gólszerzők: Szalay 21. 42. 73., Kovács 54., Kun 67., Németh D. 85. ill., Nagy 16., Major 34.

 

Az NB III Nyugati csoportjának utolsó előtti fordulójában a dobogóra esélyes Veszprém együttesét fogadták tehetségeink.

Az első játékrészben kétszer is vezetéshez jutottak a vendégek, azonban az ihletett formában futballozó Szalay Szabolcs mindkét alkalommal egalizálni tudott. Villámléptű támadónk előbb akcióból talált be, majd egy büntetőt értékesített magabiztosan.

2-2-es eredménnyel vonulhattak pihenőre a csapatok és Bozsik József nem eszközölt változtatást a szünetben.

Együttesünk gólra törően futballozott és fokozatosan felőrölte ellenfelét. Kovács Barnabás révén az 54. percben kerültünk előnybe elsőízben a találkozón, tizennyolc éves középpályásunk első szezonbéli találatával.

Ezután már nem volt megállás, Kun Bertalan is gólt lőtt, majd Szalay Szabolcs koronázta meg teljesítményét a második sikeres tizenegyesével és ezzel mesterhármast ért el a mérkőzésen.

A végeredményt a rendkívül hasznosan játszó Németh Dániel állította be, jól teljesítő középcsatárunk a 85. minutumban vette be a veszprémiek kapuját.

A sikernek köszönhetően fiataljaink kivívták a biztos bennmaradást a harmadosztályban, egy fordulóval a bajnokság vége előtt.

Gratulálunk, fiúk! Hajrá, ZTE!

 

Edzői értékelés

Bozsik József: Le a kalappal a srácok előtt! Elképesztő teljesítmény és eredmény a mai, és ezt a csoportunk egyik élcsapata ellen értük el! A szezon végére igazi csapattá váltunk, amit a gólörömök is jól mutatnak. Gratulálok mindenkinek!

 

Összeállításunk: Köcse – Czuczi, Sebestyén, Németh E., Hegedűs – Kovács, Kun, Szökrönyös – Szalay, Németh D., Papp

Pályára lépett még: Abért, Fehér ill., Csóka