ZTE FC - DVTK

Nehéz falat, az NBI-es Diósgyőr érkezik a ZTE Arénába a Magyar Kupa 7. fordulójában.

Kedden több, mint 10 hónap után ismét NBI-es ellenféllel mérkőzhet meg csapatunk. A februári hóesésben és mínuszokban lejátszott MK mérkőzésen 1-0-ás győzelmet arattunk a PAFC felett.

Egy hasonló, vagy ugyanilyen végeredmény most azt jelentené, hogy kiejtettük a Diósgyőrt, és bejutottunk a legjobb 32 közé.

De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük meg inkább a két csapat aktuális formáját.

Csapatunk a kupa előző körében a Hajdú-Bihar megyei I. osztályú Sárrétudvarit 1-0-ra legyőzve jutott a legjobb 64 közé, míg a miskolciak az NBIII-as ESMTK-t hosszabbítás után 3-1 arányban legyőzve.

Ami a formákat illeti: immáron 8 bajnoki mérkőzés óta nem találtunk legyőzőre, ez idő alatt 3 döntetlent és 5 győzelmet arattunk soros ellenfeleink felett.

A Diósgyőr - igaz egy oszállyal feljebb - de korántsem ilyen széria után látogat Zalaegerszegre. Legutoljára augusztus 18-án a Haladást győzték le, azóta ötször kikaptak és csupán 2 döntetlent játszottak.

A két csapat legutóbbi összecsapására közel 7 éve került sor 2011. november 19-én hazai pályán 1-1-es döntetlent játszottunk a borsodiakkal.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény, akkor 2x15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét csapat azonos számú gólt ér el, vagy nem esik gól, akkor a 11-es rúgások döntenek.