Az Arénában bizonyíthatunk

Az OTP Bank Liga 22. fordulójában az Újpest FC együttese látogat a ZTE Arénába. A bajnokság második körének záró mérkőzése rendkívül fontosnak bizonyul csapatunk számára.

A 21. játéknapon épp a IV. kerületi gárda stadionjában csaptunk össze a Kisvárda Master Good FC-vel, mivel a szabolcsiak pályája alkalmatlan volt a párharc lebonyolítására. A várkertiek hamar vezetést szereztek, majd Artem Favorov egyenlített a szünetet követően, de Futács Márkó kiállítása után a piros-fehérek kivívták a győzelmet a hosszabbításban.

Az újpestiek sikerrel vették a DVTK elleni mérkőzésüket, 1-0-ra nyertek volt játékosunk, Nikola Mitrovic találatával. A téli átigazolási időszakában érkezett az együttes keretéhez Simeon Ajanah-Chinedu (OFK Titograd), Victor Kantabadouno (Wakriya AC) és Yohan Croizet (OH Leuven), illetve az utánpótlásból felkerült Kálnoki-Kis Dávid testvére Zsombor is. A lila-fehérek két távozót jelentettek be, Rácz Barnabást és Aron Bjarnasont.

A legutóbbi összecsapásunkra nem is olyan rég került sor, a 11. forduló pótlásaként december 23.án mérkőztünk a Szusza Ferenc Stadionban. Ez a meccs volt Rogan Predrag utolsó találkozója a lila-fehérek kispadján, a párharcot követően került bejelentésre, hogy a klub szakmai irányítását Michael Oenning veszi át. A megmérettetés ekkor 3-2-es hazai győzelemmel zárult, góljainkat Könyves Norbert és Artem Favorov  szerezték.

 

A mérkőzés összefoglalója: https://www.youtube.com/watch?v=9bDfJZKqSdo

 

Kapitányunk, Bobál Dávid várakozása: Nehéz mérkőzésre számítunk, de egyértelműen a győzelem a cél. Bizakodó vagyok az összecsapással kapcsolatban. Felkészültünk és tudjuk, hogy mi lesz a siker kulcsa. Külön erőt ad, hogy itthon az Arénában bizonyíthatunk. A csapatnak nem szabad a negatív impulzusokba beleragadni, pozitív a hozzáállásunk és jönni is fog a siker.