Bizakodva várjuk a vasárnapot

 

 

Az OTP Bank Liga 23. fordulójában a MOL Fehérvár FC-t fogadjuk a ZTE Arénában.

Csapatunk eredményes napokat tudhat maga mögött, mivel a bajnokságban hazai környezetben 3-0-ra legyőzte az Újpest FC együttesét Artem Favorov, Szánthó Regő és Koszta Márk góljaival. Továbbá a MOL Magyar Kupa legjobb nyolc gárdája közé is bejutott a címvédő Budapest Honvéd FC ellenében, egy igazán fordulatos összecsapás keretein belül. A hétközi megmérettetésen a rendes játékidőben Futács Márkó megszerezte első találatát kék-fehérben, majd a hosszabbításban Koszta Márk pontos fejesével döntötte el a párharcot.

A fehérváriak nyert helyzetből bukták el mérkőzésüket a DVTK-val szemben a bajnokságban, Gheorghe Grozav mesterhármasának köszönhetően. A kupában azonban nagy csatában győztek az OTP Bank Liga éllovas Ferencváros ellen.

A piros-kékek vezetői változtatást eszközöltek az együttes kispadján, volt vezetőedzőnk Márton Gábor távozott, helyét pedig április 1-től Szabics Imre veszi át. A köztes időintervallumban Szalai Tamás látja el a csapat irányítását megbízott trénerként.

A 2020/21-es bajnoki versenysorozatban már kétszer találkoztunk a Vidivel, első alkalommal a szezon nyitónapján, másodszor pedig a 12. fordulóban. Előbbi 3-3-as döntetlennel zárult a ZTE Arénában, míg utóbbin 2-0-s vereséget szenvedtünk a Mol Arénában.

Az OTP Bank Liga harmadik körére kiegyenlítetté vált a mezőny és minden mérkőzés három esélyes. A jó formánkra való tekintettel pedig bizakodva várhatjuk a vasárnapi csatát!

 

Edzői várakozás

Boér Gábor: Pozitív hangulatban készül a csapat, kivertük a címvédőt a kupából, ez volt a célkitűzés. Három nehéz mérkőzés áll előttünk. Nem szabad, hogy bárkit megtévesszen a Fehérvár rossz szériája, hisz a hétközi találkozójukon bizonyították játékerejüket, legyőzték a Ferencvárost, ami sokat elárul.  Ők az összecsapás esélyesei, de meglepetést akarunk okozni. Meg szeretnénk őrizni az eredményességet és a játék minőségén is igyekszünk javítani. Mindazonáltal a legfontosabb, hogy pontot, pontokat gyűjtsünk a hétvégén is!