2020. 10. 18. 14:30 Paksi FC Stadion

Közvetlen rivális otthonába látogat csapatunk. A Duna-parti együttes hat bajnoki forduló elteltével 7 ponttal áll a hetedik helyen, tőlünk két pozícióval, viszont csupán egy ponttal lemaradva. A Ferencvárostól elszenvedett pofont követően, egészen jó sorozatot kaptak el a zöld-fehérek. Először az MTK gárdájának gurítottak egy négyest, majd a múlt szombaton Miskolcról hozták el a három pontot. Így nem szabad lebecsülnünk ellenfelünket. Az biztos, hogy a nézők ezen a hétvégén is domináló és támadó futballal operáló ZTE-t láthatnak a megszokottak szerint.

Utolsó összecsapásunkra, nem is olyan rég a ZTE Arénában került sor, amely 3-3-as végeredményt hozott. Ekkor Bobál Gergely mesterhármassal járult hozzá a pontszeréshez, szerencsére jelenlegi keretünkben több olyan játékosunk is van, akiben megvan a potenciál, hogy hasonló teljesítményt vállaljon magára. A négy hónappal ezelőtti összecsapás óta mindkét alakulat nagy változásokon ment keresztül.

Nyári játékosmozgás a Paksi FC-nél


Érkezett: Bognár István (MTK Budapest), Forgács Dávid (Nyíregyháza Spartacus), Hegedűs Lajos, Lorentz Márton (BFC Siófok),  Sajbán Máté (Mezőkövesd), Sipos Zoltán (Puskás Akadémia II), Szabó Bálint (Mol Fehérvár), Ádám Martin és Nagy Richárd (Kaposvári Rákóczi), illetve kölcsönvették a cívis városból Csősz Richárdot is (Debreceni VSC).
Távozott: Bartha László (Pécsi MFC), Báló Tamás (Dunaújváros), Bor Dávid (Csíkszereda – Románia), Egerszegi Tamás (szabadon igazolható), Kecskés Tamás (BFC Siófok), Kesztyűs Barna (Bp. Honvéd), Könyves Norbert (ZTE FC), Molnár Dominik (ZTE FC II),  Poór Patrik (Debreceni VSC, szabadon igazolhatóként)

A sors pikantériája, hogy a paksiak talán a válogatottban is sziporkázó, Zalaegerszegen kiteljesedett Könyves Norberttől tarthatnak a legjobban, akit a nyár folyamán épp a Fehérvári úti Stadionból szerződtettünk. Támadónkon kívül, kiváló védőjátékosunk Bobál Dávid is megfordult a Tolna megyeieknél, hogy aztán Zalában hozza ki magából a maximumot.

Edzői várakozás

Boér Gábor: Válogatott szünet után vagyunk ismét, úgy gondolom a srácok kipihenhették magukat és dolgozhattunk a javításra szoruló területeken. Jó a hangulat a csapat háza táján és örülünk, hogy Norbi góllal tudott bemutatkozni a nemzeti együttesben. Ez mindenkire jó hatással van, nem csak rá. Ezt az önbizalmat kell továbbvinnünk és megtaláljuk a Paks gyengéit a győzelem érdekében.

 

Az idegenbeli mérkőzést követően végre visszatér a futball a ZTE Arénába.

10. 25.én vasárnap, 14:30-as kezdéssel fogadjuk a Budafok csapatát. Ne maradj le róla!

Jegyedet már megválthatod online! Hajrá, ZTE!