Újpesten mérkőzünk a Kisvárdával

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában a Kisvárda együtteséhez látogatnak kedvenceink, azonban most nem a Várkerti Stadion ad otthont az összecsapásnak. A találkozóra ezúttal a Szusza Ferenc Stadionban fog sor kerülni.

Csapatunknak nem volt sok ideje a pihenésre, a Puskás Akadémia FC elleni mérkőzést követően kupa menetelésünket is folytattuk csütörtökön. Az intenzív havazás ellenére sikerrel vettük a hétközi megmérettetést a Tiszafüredi VSE-vel szemben és 1-2-es végeredménnyel továbbjutottunk a versenysorozatban. Góljainkat kapitányunk Bobál Dávid, illetve Bojan Sankovic szerezték. Előbbi eltiltása miatt sajnálatosan nem léphet pályára a szombati összecsapásunkon.  

A Kisvárda is érintett volt a kupában, a 8. játéknapon az NB II-es Soroksár gárdáját győzték le szintén 1-2-es végkimenetellel és a következő fordulóban a Szombathelyi Haladáshoz utazhatnak majd. Az OTP Bank Ligában a DVTK-nál vendégeskedtek legutóbb a várkertiek és 2-0-s vereséget szenvedtek a miskolciaktól.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei klub rendkívül aktív volt a téli átigazolási időszakban. Az együttes keretéhez érkezett Lazar Csirkovics (Maccabi Netanya), Janisz Karabeljov (Szlavija Szófia), Matheus Leoni (PFK Arda Kardzsali), Herdi Prenga (Riga FC) és Ötvös Bence (Nyíregyháza Spartacus). Továbbá távozott Baranyai Ádám (Csákvár), Sztavrosz Cukalasz (Nea Szalamisz), Niko Datkovic (Admira Wacker), Tonci Kukoc (NK Opatija), Roman Karaszjuk (Ruh Lviv) és Lakatos Csaba (Kaposvár).

Legutóbb a bajnokság 10. fordulójában találkoztunk a piros-fehérekkel a ZTE Arénában. Az összecsapás 11. percében Viana büntetőjével egészen korán előnybe kerültek a vendégek, melyet Navratil a második félidőben meg is duplázott. Hiába érkezett Koszta Márk szemkápráztató gólja, a végkifejleten már nem tudtunk változtatni.

 

Az utolsó mérkőzésünk összefoglalója: https://www.youtube.com/watch?v=KQGvCk9FSRU

 

Edzői várakozás

Boér Gábor: A legfontosabb célkitűzéseinket teljesítettük csütörtökön, kiharcoltuk a továbbjutást és senki sem sérült meg a csapatból. A kulcsjátékosaink pihenhettek és lehetőséget kaphattak azok, akik eddig kevesebb időt tölthettek a pályán. Napok óta távol vagyunk, remélem ez az összetartás jó hatással lesz a kohézióra és sikeresek tudunk lenni. A tavasz folyamán több alkalommal meggyőzően játszottunk, reméljük ezúttal eredménnyel is párosul a teljesítményünk és elindulunk felfelé.