ZTE FC – Kaposvári Rákóczi összecsapás a ZTE Arénában

A nyíregyházi győzelem után szerdán 18 órakor ismét a ZTE Arénában lép pályára csapatunk, a vendég ezúttal a Waltner Róbert által irányított Kaposvári Rákóczi csapata lesz.

A somogyiakkal a földrajzi közelség miatt hosszú időre visszanyúló kapcsolatunk van, mindeddig az NB I-ben 26 mérkőzésen 12 ZTE-győzelem, 8 döntetlen és 6 kaposvári siker született, míg a másodosztályban 12 összecsapáson 5-ször győztünk, 4-szer veszítettünk, 3-szor pedig megosztoztunk a pontokon.
Az összesített eredménysor egerszegi fölényt mutat, 38 lejátszott mérkőzésen 17 egerszegi és 10 kaposvári győzelem, valamint 11 döntetlen született, a gólkülönbség 67:50.

A Kaposvár – bár egykori NB I-es, patinás csapat – újonc a másodosztályban, tavaly az NB III-ban Artner Tamás vezetésével gyengélkedtek a somogyi zöld-fehérek, aztán jött, látott és győzött Waltner Róbert, a ZTE történetének legeredményesebb játékosa, aki fiatal edzőként bajnoki címmel tette emlékezetessé debütálást.

Újonc létére a Merkantil Bank Ligában sem szerepel rosszul a Rákóczi, 8 megszerzett ponttal jelenleg hetedikek a tabellán.

Csapatunk számára a rendkívül hosszú utazás után nem csak a vendégcsapat, hanem a fáradtság is leküzdendő ellenfél, erről, a felkészülésről és mérkőzés esélyeiről kérdeztük vezetőedzőnket, Nagy Tamást.
- Nem érzed-e fáradtnak a csapatot a sűrű program és a sok utazás miatt?
- Nyilván a sérülés miatt hiányzók és a megfelelő regeneráció befolyással lehet a szerdai teljesítményre. Bízom benne, hogy mindkét esetben jó munkát tudunk végezni, így hiszem, hogy pozitívan alakul minden. 
- Lassan cserekirály leszel, viszont nem tartasz-e attól, hogy az ellenfelek kiismerik a taktikádat, a második félidő elején beküldöd Novák Csanádot, aki perceken belül gólt hoz össze a csapatnak?
- Szeretném, ha Csanád nem így érezné! Ő nem cseréje a támadósornak! Isten mentsen, hogy miatta legyek a liga „cserekirálya”…  A döntő az, hogy olyan kvalitású játékosok ülnek a padon is, aki képesek fenntartani az egyensúlyt, ezzel előremozdítani a csapat játékát. 
- Számíthatsz-e szerdán Vojnovic játékára, rajta és Szépe Jánoson kívül van-e még sérült a keretben?
- Az Aljosa sérülése utáni felépítő munka folyamatban van. Jelenléte fontos számunkra kint a pályán és az öltözőben is. Janika rehabilitációja is jól halad, ez örömmel tölt el bennünket, mindkettőjüket várjuk vissza!
- Jó ránézni a tabellára, a helyezés és az ötmeccses veretlenség önmagáért beszél. Az első öt forduló beárazta a csapatot? A helyünkön vagyunk?
- A tabella a bajnokság alatt mindig a forduló utáni pillanatnyi helyezést mutatja! Tettem már olyat, hogy kivágtam az aktuális tabellát és betettem a fagyasztószekrénybe, amikor az akkori csapatommal feljutó pozícióban voltam. Mindez a hetedik forduló után volt. 
Ha most is így lesz, bizony Isten, megteszem újra…

A mérkőzés – melyet az M4 televízió élőben közvetít – szerdán 18 órakor kezdődik a ZTE Arénában.